Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Sreda, 30. Novembar 2022.

Prevencija digitalnog nasilja

Povratak

Prevencija digitalnog nasilja
Prevencija digitalnog nasilja

Osnovna škola „Slobodan Bajić Paja“ Pećinci organizovala je 24. novembra tribinu „Prevencija digitalnog nasilja“ za učenike šestog i sedmog razreda. Tribina povodom Svetskog dana prevencije zlostavljanja dece održana je u Kulturnom centru Pećinci, a prisustvovalo je preko 200 učenika koji nastavu pohađaju u Pećincima i u izdvojenom odeljenju u Donjem Tovarniku, zajedno sa odeljenskim starešinama i nastavnicima.

Na početku tribine, pomoćnica direktora OŠ „Slobodan Bajić Paja“ Slađana Bujila istakla je važnost i aktuelnost ove teme, a pedagoškinja Marija Malešević i nastavnica istorije Darija Švonja vodile su učenike kroz temu koristeći prezentaciju koju je pripremila bivša učenica pećinačke škole Tamara Kitić, danas master menadžerka bezbednosti.

Učenici su upoznati sa pojmom digitalnog nasilja, kako može da se prepozna i spreči, od koga da očekuju pomoć i koji su postupci intervenisanja u slučaju digitalnog nasilja. S pažnjom su pratili prezentaciju, video snimke i primere digitalnog nasilja koji su svima poznati iz medija, a tribinu je upotpunilo izlaganje pedagoškinje Centra za socijalni rad Nikoline Lužajić, koja je ukazala na uticaj koji imamo jedni na druge i u realnom i u virtuelnom svetu, i kako se nepromišljenim komentarima, podsmehom i ruganjem može negativno uticati na nečije psihičko stanje i dovesti do neželjenih posledica.

Arhijerejski namesnik pećinački, protonamesnik Bojan Mijanovićukazao je da treba da živimo u skladu sa hrišćanskim vrednostima i podsetio učenike da su u njihovom okruženju porodica, učitelji, crkva i prijatelji koji imaju vremena da ih saslušaju i da im pomognu.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje