Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta

Struktura lokalne samouprave

Predsednik opštine Pećinci

Predsednik Opštine Pećinci
Siniša Đokić, diplomirani menadžer

Siniša Đokić rođen je 1969. godine u Ogaru, gde i danas živi. Radni vek započeo je 1988. godine u fabrici Ivo Lola Ribar u Železniku. Od 2004. do 2012. godine zaposlen je u Agroproduktu u Pećincima, a od 2014. godine, do izbora za predsednika opštine Pećinci, obavljao je funkciju predsednika Sportskog saveza „Razvoj sportova“.

Kao sportski radnik sa višedecenijskim iskustvom, u proteklih šest godina podigao je Sportski savez na nivo organizacije koja okuplja preko 40 sportskih klubova i preko 2.000 aktivnih sportista, i pokrenuo brojne sportske manifestacije koje za cilj imaju usmeravanje dece od najranijeg uzrasta ka bavljenju sportom i zdravom načinu života.

Oženjen je, otac dvoje dece.

 • Zamenik predsednika Opštine Pećinci
  Zoran Vojkić, diplomirani ekonomista

Skupština opštine Pećinci

Predsednica Skupštine opštine Pećinci
Dubravka Kovačević Subotički, lekar specijalista pneumoftiziolog

Medicinski fakultet završila je 1988. godine u Novom Sadu. U periodu od 1991. do 1995. godine radila je u Domu zdravlja „Dr Dragan Funduk“ u Pećincima kao lekar opšte prakse. Specijalistički staž iz oblasti pneumoftiziologije obavlja na Institutu za plućne bolesti Sremska Kamenica, a od 2001. godine, kada polaže specijalistički ispit, radi u pećinačkom domu zdravlja kao specijalista za plućne bolesti.

U svom profesionalnom radu obavljala je brojne aktivnosti i funkcije – bila je načelnik službe opšte medicine i specijalističkih službi, koordinator za zdravstveno-vaspitni rad, presednik Komisije za kontrolu i unapređenje kvaliteta rada, član Prvostepene lekarske komisije (Pećinci i Stara Pazova) i predstavnica Sremskog okruga u Lekarskoj komori Vojvodine. Autor je nekoliko akreditovanih radova u okviru kontinuirane edukacije.

Od decembra 2012. godine radila je kao direktorka Doma zdravlja „Dr Dragan Funduk“, a u aprilu 2014. godine izabrana je za predsednicu Opštine Pećinci. Na toj funkciji ostaje do oktobra 2017. godine, kada je imenovana za predsednicu Privremenog organa opštine Pećinci. Za predsednicu Skupštine opštine Pećinci prvi put je izabrana je 10. januara 2018. godine.

 • Zamenik predsednika Skupštine opštine Pećinci
  Željko Trbović, magistar prava

Struktura Skupštine opštine Pećinci

Skupštinu opštine Pećinci čini 30 odbornika:

 • 26 odbornika sa izborne liste ALEKSANDAR VUČIĆ - ZA NAŠU DECU.
 • 3 odbornika sa izborne liste IVICA DAČIĆ - "Socijalistička partija Srbije (SPS)"
 • 1 odbornik sa izborne liste Dr VOJISLAV ŠEŠELJ - SRPSKA RADIKALNA STRANKA

Opštinsko veće opštine Pećinci

Opštinsko veće čine predsednik opštine, zamenik predsednika opštine i sedam članova Opštinskog veća. To su:

 • Zoran Jovanović
 • Živorad Gordić
 • Milan Mijailović
 • Bojana Konjević
 • Borisav Kostić
 • Jelena Čubrilov
 • Borislava Puškar

Opštinska uprava opštine Pećinci

Opštinska uprava vrši upravne poslove u okviru prava i dužnosti Opštine i određenih stručnih poslova za potrebe Skupštine opštine, predsednika opštine i Opštinskog veća.

 • Načelnik Opštinske uprave
  Dragana Krstić