Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Četvrtak, 29. Septembar 2022.

Girevoj Balkanijada i Kup Srbije u Donjem Tovarniku

Povratak

Girevoj Balkanijada i Kup Srbije u Donjem Tovarniku
Girevoj Balkanijada i Kup Srbije u Donjem Tovarniku

U subotu, 1. oktobra, od 10.00 časova, u sportskoj hali u Donjem Tovarniku biće organizovana zanimljiva takmičenja u girevoj sportu pod pokroviteljstvom Sportskog saveza „Razvoj sportova“ i Opštine Pećinci - prvi Balkanski šampionat i četvrti Kup Srbije u ovom sportu koji je u ekspanziji na našim prostorima.

Organizator ovih takmičenja je Sportsko udruženje „Girevoj sport“ iz Pećinaca.

„U razgovoru sa sportskim prijateljima iz Mađarske i Bugarske, došli smo na ideju da ogranizujemo Balkanski šampionat“ – kaže Milinko Mitrović, predsednik Sportskog udruženja „Girevoj sport“ – „Svake godine organizovaće ga druga država. Sledeće godine je domaćin Bugarska. Na Balkanskom šampionatu u Donjem Tovarniku očekuje se učešće oko 50 takmičara iz Mađarske, Bugarske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovačke, Češke i Srbije. Takmičenje je podeljeno u discipline, po težini girja koje takmičari koriste: za dame su 16 kilograma i teže i to je Balkanski šampionat, a lakše su za Kup Srbije. Za muškarce, težina girja od 24 kilograma i teže je Balkanski šampionat, a lakše Kup Srbije.“

Balkanski šampionat će imati klasične discipline: biatlon (biathlon), long sajkl (long cycle) i sneč (snatch), dok će na Kupu Srbije, pored navedenih, biti i revijalne discipline, a sve u cilju popularizacije ovog sporta, najavljuju organizatori.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje