Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Predeo gde priroda grli istoriju

Obedska bara

Specijalni rezervat prirode Obedska bara je u svetu čuveno močvarno područje, koje je kroz svoju dugu istoriju predstavljalo pravo utočište za živi svet, ali i za mnogobrojne istraživače. Nalazi se u opštini Pećinci.

pročitajte više
Predeo gde priroda grli istoriju

Crkva Majke Angeline (Manastir Obed)

Nalazi se na malom uzvišenju unutar potkovice Obedske bare. O ktitoru manastira Obed, kao i o preciznom vremenu njegovog nastanka, prepleću se legende i istorijske činjenice. Tako je u narodu ovog kraja ukorenjeno verovanje da je ovu drvenu crkvu podigla despotica Angelina Branković od drvene građe broda kojim je sa sinovima i moštima svog supruga despota Stefana doplovila do Kupinika 1486. godine, u znak zahvalnosti Bogu što je srećno doputovala.

pročitajte više
Donji Tovarnik

Svinjarska koleba

U dvorištu Lovačkog doma u Donjem Tovarniku napravljena je replika tradicionalne svinjarske kolibe kao podsećanje na nekadašnji način života stočara iz Donjeg - svinjskog Srema. Turisti imaju priliku da se ogreju kraj otvorenog ognjišta, da gledaju kako se sprema sremski svinjarski paprikaš, da sami peku slaninicu na štapu, uživaju u ukusu krompira u ljusci prelivenog droždinom, da probaju tradicionalne specijalitete od divljači. Ugođaj u ovoj plamenom vatre oplemenjenoj kolibi upotpunjuju priče iskusnih lokalnih lovaca.

pročitajte više
Sedište Turističke organizacije opštine Pećinci

Etno kuća u Kupinovu

Najstarija očuvana stambena zgrada u selu je kuća porodice Putnik, sada Etno-kuća. Građena je krajem 18. veka i u potpunosti je očuvala prvobitni izgled. Okućnica je organizovana kao tradicionalno seosko domaćinstvo sa početka 19. veka koje uz kuću sadrži i prateće zgrade: vajat i štalu, ambar, hlebnu peć, ili „furunu“ i zidani bunar sa drvenom kapom.

pročitajte više
Opština Pećinci

Lider u privlačenju investicija

Naš cilj je da nastavimo u istom smeru, unapredimo postojeći nivo usluga, infrastrukturu i kreiramo što povoljniji lokalni privredni ambijent u cilju povećanja broja privrednih subjekata koji posluju na teritoriji naše opštine. Pozivamo Vas. Dođite, investirajte u opštinu Pećinci. Podelite uspeh sa uspešnima!

pročitajte više

Servisi

Anketa

Da li vam se sviđa novi sajt?

GLASAJ

Rezultati ankete

Aktuelno

OBAVEŠTENЈE Sreda, 30. Novembar 2022.

OBAVEŠTENЈE

Opština Pećinci raspisala je Konkurs za dodelu sredstava za regresiranje troškova prevoza studenata u međumesnom saobraćaju za školsku 2022/2023. godinu, u trajanju od 9 meseci u toku sledeće kalendarske godine, u iznosu od 3.000 dinara mesečno. Pravo učešća na Konkursu imaju redovni studenti osnovnih strukovnih studija i akademskih studija

Prevencija digitalnog nasilja Sreda, 30. Novembar 2022.

Prevencija digitalnog nasilja

OBAVEŠTENJE Sreda, 30. Novembar 2022.

OBAVEŠTENJE

Obaveštenje o planskom isključenju struje Utorak, 29. Novembar 2022.

Obaveštenje o planskom isključenju struje

Obaveštenje o izmeni režima saobraćaja Utorak, 29. Novembar 2022.

Obaveštenje o izmeni režima saobraćaja

Pećinčani i Šimanovčanke šampioni Utorak, 29. Novembar 2022.

Pećinčani i Šimanovčanke šampioni

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje