Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Nedelja, 28. Maj 2023.

Uručene nagrade za likovne i literarne radove

Povratak

Uručene nagrade za likovne i literarne radove
Uručene nagrade za likovne i literarne radove

U okviru manifestacije “Dani opštine Pećinci”, u Kulturnom centru 24. maja su uručene nagrade za najbolje dečije likovne i literarne radove po Konkursu “Na krilima mašte”, čime je nastavljena višegodišnja lepa tradicija da i najmlađi umetnici doprinesu bogatstvu i reznovrsnosti opštinske proslave.

Na konkursu su učestovali učenici sve tri osnovne škole iz naše opštine. Svečanost uručenja nagrada otvorio je Direktor Kulturnog centra Jovan Devrnja, a nagrade najuspešnijim mladim stvaraocima, u prisustvu posetilaca, nastavnika i roditelja, dodelili su saradnica KC-a Branislava Trifunović i slikar Dragoljub Trindić.

“Učenici su, pod mentorstvom svojih nastavnika, učestvovali na Konkursu sa zaista divnim radovima, tako da nije bilo lako odabrati najbolje od odličnih likovnih i literarnih dela. Jedna od važnih misija Kulturnog centra jeste otkrivanje i negovanje mladih talenata, i zato je dodela nagrada veliki podsticaj za sve nagrađene, i motiv više da i oni koji ovoga puta nisu nagrađeni ne odustanu od razvoja svojih kreativnih potencijala, jer možda će naredne godine oni dobiti nagrade” – rekao je direktor Jovan Devrnja.

Nagrađeno je četiri učenika mlađeg uzrasta na Literarnom konkursu „Na krilima mašte“. Prvu nagradu osvojila je Dunja Dobriković, učenica IV/2 razreda OŠ „Dušan Vukasović Diogen“ iz Ašanje, a njena učiteljica je Dragana Jakšić Kostić. Druga nagrada pripala je Milanu Damnjanoviću, učeniku II/2 razreda iz Ašanje, dok je treća nagrada pripala Angelini Bakaić iz IV/2 razreda iz Ašanje i Aleksandru Jovanoviću, učeniku IV/8 razreda OŠ „Slobodan Bajić Paja“ iz Donjeg Tovarnika, čija je učiteljica Milena Harambašić.

U starijem uzrastu prvo mesto osvojila je Andrea Milivojević, učenica VIII/2 razreda iz Ašanje, a njena nastavnica je Mirjana Dobrić. Druga nagrada pripada Andrijani Ignjatović, učenici VII/2 razreda OŠ „Slobodan Bajić Paja“ Pećinci, a njena nastavnica je Vesna Devrnja. Dodeljene su i dve treće nagrade, a njih su dobili Ema Stojnić, VIII/2 iz Ašanje i Dragan Topalović, V/2 iz Pećinaca.

Na Likovnom konkursu „Na krilima mašte“ u mlađem uzrastu prvo mesto osvojila je Mira Petrović, učenica IV/8 razreda iz Donjeg Tovarnika, drugo mesto Lena Trindić, III/4 Osnovne škole „Dušan Jerković Uča” iz Karlovčića i Mia Petošević, III/1 iz Pećinaca. Treću nagradu zaslužila je Ivona Bojanić, učenica trećeg razreda iz Pećinaca.

U strijem uzrastu, prvu nagradu dobila je Una Zorić, učenica VIII/2 iz Ašanje, drugu nagradu Jovana Slepčević, V/4 iz OŠ “Slobodan Bajić Paja” iz Pećinaca, a treću nagradu Anđela Sekulić, učenica V/2 razreda i Tomislav Veselinović, učenik VII/5 razreda iz iste škole.

Specijalnu nagradu za originalnu ideju – razglednicu iz Kupinova, dobila je Jana Grujičić, učenica VII/1 razreda iz Kupinova.

Svi nagrađeni dobili su lepe poklone i diplome, a veče su ulepšali tamburaš Aleksa Dražić, koji je toga dana osvojio prvu nagradu na međunarodnom takmičenju, i gitarista Aleksa Memedović, obojica učenici Muzičke škole “Toša Andrejević” iz Rume, odeljenje u Pećincima.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje