Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Sreda, 17. April 2024.

Svitac proslavio desetogodišnjicu

Povratak

Svitac proslavio desetogodišnjicu
Svitac proslavio desetogodišnjicu

Pevačka grupa,,Svitac" iz Deča održala je 12. aprila, u Kulturnom centru Pećinci, javni čas pod nazivom "Veče zahvalnosti" povodom jubileja - 10 godina postojanja.

Nastup je počeo himnom pevačke grupe Svitac, za koju je tekst napisala Marijana Tomišić, a muziku komponovala Bojana Radivojević. Ređale su zatim autorske pesme Zlatka i Milomira Obradovića iz Deča, ali i brojne pesme iz izvornog muzičkog bića našeg naroda. Mlade pevačice i pevači, pod majstorskim vođenjem dirigentkinje Bojane Radivojević, pokazali su veliko umeće, kako u horskom pevanju, tako i u izvođenju solo pesama. Teodor Gajica bio je muzička pratnja na gitari za pesmu "Kaćuša".

Veče puno emocija krunisano je dodelom zahvalnica na kraju nastupa. Među dobitnicima zahvalnica bila je i pećinačka lokalna samouprava, a zahvalnicu je primio predsednik opštine Siniša Dokić.

Zahvalnice su uručene svima koji su tokom decenije postojanja ove pevačke grupe ostavili deo svog srca u Svicu. Između ostalog, predstavnici Svica uručili su zahvalnicu umetničkom sekretaru – organizatoru opere i baleta u Operi i teatru Madlenianum Aleksandri Stojadinović, koja je pre jedne decenije, kao mlad koreograf, bila prvi rukovodilac pevačke grupe.

“Nastup pevačke grupe Svitac u čast jubileja je u velikoj meri izazvao oduševljenje i probudio emocije publike. Svaka čast malim umetnicima na izrazitoj želji, trudu i radu, kao i svim saradnicima koji grupu čine održivom. Sve čestitke i pohvale!” – rekla je Aleksandra.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje