Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Četvrtak, 30. Mart 2023.

Rebalansom omogućene dve kapitalne investicije

Povratak

Rebalansom omogućene dve kapitalne investicije
Rebalansom omogućene dve kapitalne investicije

Odbornici Skupštine opštine Pećinci su, na sednici održanoj 28. marta, usvojili Odluku o izmeni i dopuni Odluke o budžetu opštine Pećinci za 2023. godinu. Novim rebalansom je omogućena realizacija dve kapitalne investicije, a kako je rekao pomoćnik predsednika opštine Dejan Živanović, reč je o sredstvima koja su Opštini Pećinci dodelili Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

„Od Uprave su nam dodeljena sredstva za rekonstrukciju ulica na teritoriji pećinačke opštine u iznosu od 100 miliona dinara, a Opština je ovim rebalansom opredelila još 38 miliona, tako da će u rekonstrukciju ulica biti uloženo ukupno 138 miliona. Druga kapitalna investicija je rekonstrukcija i adaptacija zgrade osnovne škole u Brestaču. Za ovu investiciju Ministarstvo je Opštini Pećinci dodelilo 30 miliona dinara, a Opština je ovim rebalansom opredelila još 20 miliona, tako da će u radove na osnovnoj školi u Brestaču biti uloženo ukupno 50 miliona dinara“ – rekao je Živanović i dodao da su, zbog realizacije ovih i još nekih planiranih projekata, sredstva iz opštinskog budžeta namenjena za finansiranje stručnog nadzora nad radovima uvećana za dodatnih pet miliona dinara.

Skupština je na istoj sednici usvojila i izveštaje o radu za 2022. godinu Opštinske uprave opštine Pećinci, Kulturnog centra, Narodne biblioteke, Crvenog krsta, Centra za socijalni rad i Javne ustanove „Sportski centar“.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje