Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Ponedeljak, 22. April 2024.

Pećinci i ove godine domaćin Zonskoj smotri dečijeg scenskog stvaralaštva Srema

Povratak

Pećinci i ove godine domaćin Zonskoj smotri dečijeg scenskog stvaralaštva Srema
Pećinci i ove godine domaćin Zonskoj smotri dečijeg scenskog stvaralaštva Srema

Zonska smotra dečijeg scenskog stvaralaštva Srema i ove godine će biti održana u Pećincima, u organizaciji Saveza umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine i pećinačkog Kulturnog centra. Tokom dvodnevnog programa smotre, 26. i 27. aprila, biće odigrano deset pozorišnih dečijih predstava iz šest sremskih naselja: Sremske Mitrovice, Inđije, Stare Pazove, Šida, Surduka i Pećinaca, a najbolje predstave plasiraće se na „Majske susrete“ u Temerinu, od 15. do 17. maja.

Smotru otvara predstava pećinačkih prvaka, pod nazivom „Princeza mira“. Sledi predstava dramske sekcije Osnovne škole „Heroj Janko Čmelik“ iz Stare Pazove, pod nazivom „Veverica“, a zatim i mjuzikl iste sekcije pod nazivom „Koza rogata“. Potom će se na daskama koje život znače pojaviti i mladi glumci iz Sremske Mitrovice, sa predstavama „Zaljubice“ i „Iz drugog ugla“.

Drugi dan smotre otvara dramska sekcija Osnovne škole „Petar Kočić“ iz Inđije, sa pozorišnim ostvarenjem „Mesečeva palata“, a nakon njih se predstavljaju osnovci iz škole „Jovan Popović“ iz Sremske Mitrovice sa predstavom „Pozdravi nekoga“. Dečije glumačke ekipe iz Surduka i Šida će izvesti pozorišne komade „Mali princ“ i „Dobri vuk i zli jarići“, dok je čast da zatvori ovogodišnju smotru pripala dramskoj sekciji domaćeg kulturnog centra sa predstavom „Alisa u zemlji čuda“.

O daljem plasmanu u viši rang takmičenja, odnosno nastupu na 66. „Majskim susretima“ u Temerinu, odlučuje selektor smotre dr Miljan Vojnović, diplomirani glumac i viši stručni saradnik na Departmanu za glumu na srpskom jeziku Akademije umetnosti u Novom Sadu.

Pokrovitelj manifestacije je Opština Pećinci, a ulaz na sve predstave je besplatan.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje