Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Subota, 27. April 2024.

Pećinački mališani prvi put na Pažljivkovoj smotri

Povratak

Pećinački mališani prvi put na Pažljivkovoj smotri
Pećinački mališani prvi put na Pažljivkovoj smotri

U Sportskoj hali u Donjem Tovarniku republička Agencija za bezbednost saobraćaja iz Beograda i Savet za bezbednost saobraćaja Opštine Pećinci, u saradnji sa sve tri osnovne škole sa teritorije pećinačke opštine i Predškolskom ustanovom “Vlada Obradović Kameni”, juče su organizovali opštinsko takmičenje – Pažljivkova smotra 2024, tokom kojeg predškolci i đaci prvog i drugog razreda na zanimljiv način uče veoma važna pravila vezana za bezbednost u saobraćaju.

Kako nam je rekla Slađana Bujila, koordinatorka Pažljivkove smotre za opštinsko takmičenje, cilj ovog projekta u kojem naša opština učestvuje prvi put je da se edukacijom, na zanimljiv način, deci skrene pažnja na to šta je bezbedno, a šta nije u različitim saobraćajnim situacijama na putu od kuće do škole.

“I ne samo na putu od kuće do škole, nego i u slobodno vreme, posle škole - kako treba da se ponašaju na ulici, kako da se bezbedno voze u automobilu, ili autobusu, kao i u različitim saobraćajnim situacijama. Pažljivkova smotra je lep nastavak, sada već tradicionalne, predstave Pažljivkova pravila u saobraćaju koja se u našoj opštini realizuje već dugi niz godina za đake prvake, a deca su i kroz ovo takmičenje u prilici ne samo da nauče pravila bezebdnosg ponašanja u saobraćaju, nego i da se druže. Cilj republičke Agencije za bezbednost saobraćaja, a samim tim i naš cilj, je da do 2025. godine nema ni jedno poginulo dete u saobraćaju na teritoriji naše zemlje, a svakako da ovakvi projekti doprinose većoj edukaciji dece što za posledicu, nadamo se, ima i veću bezbednost sve naše dece” – rekla je Bujila.

Svoje znanje o bezbednom kretanju u saobraćaju pokazali su u Sportskoj hali mališani iz PU Kameni, kao i prvaci i drugaci iz sve tri osnovne škole sa teritorije naše opštine. Pobednici u kategoriji predškolaca bili su mališani iz Pećinaca tim Balončić, u kategoriji prvaka najbolji je bio tim Pčelica iz šimanovačke osnovne škole, dok je u kategoriji drugaka najbolji tim bio Pažljivkova družina, takođe iz šimanovačke osnovne škole.

Pobednici iz sve tri kategorije, pored zasluženih diploma za ostvaren uspeh, plasirali su se dalje na okružno takmičenje, dok su svi učesnici Pažljivkove smotre dobili majice, a učitelji i vaspitači zahvalnice za učešće.

Učinak mališana ocenjivao je stručni žiri u sastavu – Milan Mijić predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Pećinci, Marina Matić inspektorka iz Policijske stanica Pećinci i Milica Đurđević nastavnica fizičkog vaspitanja.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje