Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Petak, 31. Mart 2023.

Pećinački lokaliteti predstavljeni Međunarodnom klubu žena

Povratak

Pećinački lokaliteti predstavljeni Međunarodnom klubu žena
Pećinački lokaliteti predstavljeni Međunarodnom klubu žena

Članice Međunarodnog kluba žena Beograda (IWC Belgrade) posetile su opštinu Pećinci, 27. marta, i tom prilikom, tokom jednodnevnog izleta, posetile turističke lokalitete koji se nalaze duž jednodnevne turističke rute kroz pećinačku opštinu.

Poseta je započela u Pećincima u Muzeju hleba, a po rečima Ljubice Bošković, direktorke Turističke organizacije opštine Pećinci, nakon upoznavanja sa ovim jedinstvenim muzejom, nastavili su dalje put Donjeg Tovarnika, gde su ih u dvorištu Lovačkog doma dočekale članice Udruženja žena “Sunčev cvet” koje su pripremile sremački doručak.

“Naše gošće su posebno bile oduševljene Svinjarskom kolebom, otvorenim ognjištem i samom pričom o kolebi. Nakon toga uputili smo se u Ogar, gde smo ih upoznali sa najstarijom seoskom kućom u Sremu Aksentijevim kućerkom, a putovanje smo završili u Kupinovu u dvorištu Etno kuće Putnik, gde smo ih upoznali sa narodnim graditeljstvom – okućnicom i objektima u dvorištu, istorijom Kupinova vezanom za srednjovekovnu tvrđavu Kupinik, Majku Angelinu, srednjovekovni manastir Obed i najstariju pravoslavnu crkvu u Vojvodini crkvu sv. Luke. Zelenim zmajem smo se odvezli u šume Kupinova, gde smo sprovele deo našeg programa šumske medicine “Utišaj stres, pojačaj zdravlje”. S obzirom da je za većinu naših gošći ovo bila prva poseta našoj opštini, one su sve iskazale interesovanje da dođu opet, ovaj put sa porodicama, što mi je posebno drago” – rekla je Bošković.

Ona dodaje, da je inicijativa za ovu posetu potekla od gospođe Marine Briljeve, supruge beloruskog ambasadora, koja je jednom posetila našu opštinu sa grupom članica Međunarodnog kluba žena Beograda, a po rečima gospođe Briljeve uprkos smeni sunca i oblaka sve su uživale taj dan.

“U čarobnoj šumi u Kupinovu treba poželeti želju i obavezno će se ispuniti... ako ponovo dođeš. Ja sam bila po četvrti put, verovatno zato što poželim uvek istu želju - da ponovo dođem i dovedem prijatelje. Lepe stvari treba deliti sa drugima! Veliko hvala svim ženama iz udruženja opštine Pećinci na čelu sa Ljubicom Bošković na toplom i ukusnom prijemu” – izjavila je Briljeva.

Zajedno sa gospođom Briljevom, u poseti su uživale i predstavnice Jermenije, Austrije, Ekvadora, Francuske, Nemačke, Indije, Italije Meksika, Crne Gore, Holandije, Švajcarske, Ujedinjenog kraljevstva, Sjedinjenih američkih država, Šri Lanke, Zambije i Perua, a u dvorištu Etno kuće putnik u Kupinovu, predsednica Međunarodnog kluba žena Beograda Eun Hai Kim uručila je direktorki Bošković zahvalnicu za značajnu podršku pruženu MKŽ Beograda povodom ove organizovane posete.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje