Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Subota, 1. April 2023.

Još jedna potvrda kvaliteta našeg fotografa

Povratak

Još jedna potvrda kvaliteta našeg fotografa
Još jedna potvrda kvaliteta našeg fotografa

Slobodan Čavić, fotograf iz Šimanovaca, dobio je poziv iz Litvanije da u gradu Dusetu, u Dailes galeriji održi samostalnu izložbu. Izložba će biti održana od 23.septembra do 20. oktobra, a Čavić će se u Litvaniji predstaviti sa 50 radova na temu Fotografije iz realnog života.

Čavić kaže da je od strane kolega iz Litvanije zapažen kao najaktivniji fotograf iz Srbije u 2022. godini, sa brojnim međunarodnim priznanjima i visokim međunarodnim zvanjima.

„Tokom 2022. godine nastupio sam na 200 domaćih i međunarodnih izložbi, na kojima sam osvojio preko 200 medalja i preko 300 pohvala. Tako su me zapazile kolege iz Litvanije i usledio je poziv od kustosa i direktora galerije, na koji sam se sa zadovoljstvom odazvao. Posebna mi je čast što u Litvaniju idem i kao predstavnik Foto saveza Srbije i što ću na neki način biti ambasador srpske fotografije, ali i to što ću kroz svoje fotografije imati priliku da litvanskoj publici predstavim našu pećinačku opštinu i moje Šimanovce“ – rekao nam je Čavić i dodao da se nada da će njegova izložba biti početak saradnje fotografa iz Litvanije i Srbije i da će litvanski fotografi imati priliku da se predstave u našoj zemlji, kao i domaći fotografi u Litvaniji.

Čavić će u vreme izložbe boraviti u Litvaniji, gde će i lično imati priliku da publici predstavi svoje radove.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje