Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Četvrtak, 9. Maj 2024.

Brestački lovci donirali 100 hiljada za decu sa smetnjama u razvoju

Povratak

Brestački lovci donirali 100 hiljada za decu sa smetnjama u razvoju
Brestački lovci donirali 100 hiljada za decu sa smetnjama u razvoju

U znak sećanja na dugogodišnjeg člana, Lovačko društvo Brestač organizovalo je početkom maja drugu Memorijalnu šicaru „Sava Nikolić Zmaj“, koja je i ove godine imala humanitarni karakter.

Brestački lovci i njihovi gosti prikupili su ukupno 100.000 dinara, a sav iznos doniran je Udruženju “Razlikovnica” iz Pećinaca, koje pomaže deci i odraslima sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.

Predsednik Lovačkog društva Brestač Predrag Krnjulac rekao je da je sticajem okolnosti prošlogodišnja šicara bila humanitarna, te je odlučeno da i svaka naredna ima humanitarni karakter.

“Prošle godine prikupljali smo sredstva za Minu Pošarac, a ove smo odlučili da novac doniramo Razlikovnici. Možda je ovo upravo pravi način da odamo počast i sećamo se svog dugogodišnjeg člana Save Nikolića Zmaja, čoveka koji je izuzetno voleo da posećuje naša lovačka takmičenja i bio je uspešan u tome. Sa druge strane, u Brestaču je poznat kao neko ko je veoma voleo decu, tako da će svaka suma koju sakupimo u njegovo ime i ime Lovačkog društva otići na pravo mesto, a mi ćemo se potruditi da to uvek budu deca” – rekao je Krnjulac.

Ova lepa donacija biće upotrebljena za kupovinu strunjača i za oblaganje zidova za upotrebu senzorne sobe koja se oprema u sklopu prostorija Razlikovnice, a kako nam je rekla Aleksandra Marković, predsednica ovog udruženja, senzorna soba ima veliku ulogu u uradi sa decom i omladinom koji imaju poteškoća senzorne obrade.

“U pitanju su osobe koje se plaše određenih zvukova, jakog svetla, kojima je potrebna dodatna fizička stimulacija, određeni pritisak tela da bi mogli da funkcionišu dalje, da bi mogli da osete sami sebe u prostoru. Senzorna soba pomaže osobama sa takvim poteškoćama da lakše prebrode sve one životne izazove sa kojima se susreću svakodnevno, a mi ćemo se potruditi da što više mališana i odraslih uključimo upravo u ovakav vid terapije kroz senzornu sobu” – kazala je Marković.

Memorijalna šicara „Sava Nikolić Zmaj“ održana je 2. maja, a takmičilo se u dve kategorije – glineni golubovi, gde je učestvovalo 26 strelaca i klasična, gde je učestvovalo 54 strelaca. U glinenim golubovima pobednik je Nenad Knežević iz Pećinaca, drugo mesto pripalo je Nikoli Radovac iz Dobrinaca, a treće mesto Dejanu Peniću iz Šimanovaca. U klasičnoj šicari pobednik je Dušan Simičić iz Brestača, drugo mesto osvojio je Nikola Radovac iz Dobrinaca, dok je treće mesto pripalo Jovici Dikiću iz Brestača.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje