Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Četvrtak, 5. Oktobar 2017.

Osnovci kod predsednice

Povratak

Osnovci kod predsednice
Osnovci kod predsednice

Kao i svake godine, u sklopu obeležavanja Dečje nedelje, juče je održan Dan otvorenih vrata kod predsednice opštine Pećinci kojem su prisustvovali predstavnici učeničkih parlamenata sve tri osnovne škole sa teritorije pećinačke opštine. U direktnom razgovoru sa predsednicom Dubravkom Kovačević Subotički, u opštinskoj skupštinskoj sali učenici su bili u prilici da se bolje upoznaju sa radom lokalne samouprave, ali i iznesu svoje sugestije, da ukažu na probleme i nedostatke u školama i naseljima iz kojih dolaze.

Najmlađe stanovnike opštine Pećinci, predsednica Dubravka Kovačević Subotički na samom početku upoznala je sa načinom rada Opštine i njenih organa i pozvala ih, da ukoliko imaju bilo kakav problem svakako mogu da računaju na svoju lokalnu samoupravu.

„Zadovoljstvo je učestvovati u ovako konstruktivnom razgovoru sa mladima pred kojima je budućnost, a mnoga njihova pitanja i sugestije svakako ćemo razmotriti. Posebno mi je drago da sam danas videla koliko su naša deca humana i podržala sam njihov predlog da volontirajući pomažu starim licima u svojim naseljima“ – istakla je Kovačević Subotički i dodala da je raduje‚ i interesovanje koje su deca pokazala za brigu o mladima, kao i da je bila u prilici da im kaže za sve mere podrške porodici i mladima – od jednokratnog dodatka od 40.000 dinara za svako novorođeno dete na teritoriji pećinačke opštine, pomoći pri kupovini školskog pribora pri polasku u školu, preko nagrađivanja najuspešnijih učenika, regresiranog prevoz za učenike srednjih škola, do studentskih stipendija.

Nastavnica engleskog jezika iz Osnovne škole “Dušan Vukasović Diogen” u Kupinovu, izrazila je zadovoljstvo zbog ovakvog vida saradnje i povezanosti učenika i lokalne samouprave, jer gde postoji saradnja tu su i rezultati.

“Kao što je predsednica napomenula, jako je bitno da deca vide da je njihova Opština uvek otvorena za saradnju i da će ih uvek primiti i saslušati njihove probleme, kao i da se upoznaju sa načinom rada ove institucije” – rekla je nastavnica Avramović Radivojević.

Današnji dan učenici sve tri osnovne škole u opštini Pećinci iskoristili su i za zajednički sednicu učeničkog parlamenta u OŠ “Slobodan Bajić Paja”, tokom koje je održano predavanje na temu “Most među generacijama”, a iz Centra za socijalni rad gost predavač bila je Branislava Maksimović.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje