Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Utorak, 3. Oktobar 2017.

„Gradimo mostove među generacijama“

Povratak

„Gradimo mostove među generacijama“
„Gradimo mostove među generacijama“

Prvog dana obeležavanja Dečje nedelje, u Predškolskoj ustanovi „Vlada Obradović Kameni“, za najmlađe polaznike ove ustanove u Pećincima, Popincima, Prhovu i Sibaču priređena je dečja predstava „Sunce i mesečeva kći“, u izvođenju pozorišta „Pečurko“ iz Novog Sada.

Kako nam je rekla Valentina Šljukić, pedagog Predškolske ustanove, ovom predstavom započinju ovogodišnju Dečju nedelju, koju će imati priliku da vide i deca u ostalih 12 naselja pećinačke opštiine.

„Trudimo se da deci obogatimo svakodnevni boravak raznim aktivnostima, a svakako da je pozorišna predstava nešto što ne mogu često da vide. Takođe, danas sa decom razgovaramo o dečjim pravima, crtamo na tu temu i pravimo izložbu od tih radova. Posebno mi je drago da je ovogodišnji moto Dečje nedelje – Gradimo mostove među generacijama, jer mi radimo na tome već duže vreme – trudimo se da decu ne odvajamo strogo po uzrastima, nego da im pružimo priliku da se više druže između sebe i na taj način im pravimo jedno prirodno okruženje“ – istakla je Šljukić i dodala da je Dečja nedelja svakako prilika da se skrene pažnja javnosti na dečja prava, kao i da je to nedelja u kojoj se malo više bave time, jer im je svaka nedelja u godini jednako važna i jednako su posvećeni deci.

Tokom trajanja Dečje nedelje od 2. do 8. oktobra, PU „Vlada Obradović Kameni“ raznim aktivnostima od zajedničkih aktivnosti sa decom iz osnovne i srednje škole, preko dana otvorenih vrata kod predsednice Opštine Pećinci do festivala dečjeg stvaralašta obeležiće ovogodišnju Dečju nedelju čiji je moto – Gradimo mostove među generacijama – za radost svakog deteta.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje