Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Недеља, 21. Април 2024.

Велика акција уређења дечјег паркића у Купинову

Повратак

Велика акција уређења дечјег паркића у Купинову
Велика акција уређења дечјег паркића у Купинову

У организацији Савета месне заједнице Купиново 13. априла реализована је велика акција уређења дечјег паркића у центру насеља. У акцију су се укључили и родитељи, али и сама деца у оквиру својих могућности, а резултати нису изостали, каже заменица председника Савета МЗ Купиново Слађана Пекић.

„Трудимо се да увек у овакве акције укључимо и децу, која помажу колико могу, све са циљем да код њих развијемо свест о томе да све што имамо у насељу неко је морао да направи, а сви морамо да чувамо. Надамо се да ће када и сами учествују у радовима много боље чувати то што имају“ – каже Пекић.

У оквиру акције паркић је очишћен од смећа, али и од инвазивног корова. Посечене су старе осушене тује, а на њихово место су засађене нове.

„Акција је трајала читав дан, а изнели смо пуну приколицу смећа, корова и посеченог дрвећа. Очистили смо и канал који раздваја паркић од пута. Засадили смо више туја него што смо морали да посечемо. Прошле године смо на дечјем игралишту у оквиру паркића поставили део новог мобилијара који нам је донирао Спортски савез „Развој спортова“, а сада смо поправили део старог мобилијара и офарбали га. Паркић је покошен, а дрвеће је окречено. Захвални смо свима који су одвојили своје слободно време да би наша деца имала што безбедније и пријатније услове за игру и одмарање у слободно време“ – рекла нам је Слађана Пекић.

У паркићу су постављене и нове жардињере, а офарбане су и клупе, па је цео простор добио потпуно нови изглед.

Календар

Кликните на означено поље за детаље