Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Понедељак, 18. Септембар 2023.

Улепшан простор за игру и дружење малим Купинцима

Повратак

Улепшан простор за игру и дружење малим Купинцима
Улепшан простор за игру и дружење малим Купинцима

Овог викенда су завршени радови на уређењу дела школског дворишта основне школе у Купинову, поред терена за мале спортове. У оквиру радова које је финансирала Општина Пећинци, а које су заједничким снагама реализовали Савет месне заједнице Купиново, родитељи и деца, изливене су нове бетонске стазе и постављене жардињере са цвећем, нове клупе и део рестаурираног мобилијара дечјег игралишта.

Деца из Купинова сада имају леп простор за дружење и игру, који се налази у сенци дрвећа, непосредно поред терена за мале спортове, а како нам је рекла заменица председника Савета МЗ Купиново, Слађана Пекић, накнадно ће бити постављене љуљашка и вртешка, које ће употпунити нови простор.

„Деца су свој креативни допринос дала у осликавању стаза, тако да сада то није само бетонска стаза, већ и модернија верзија игре школице. Металне конструкције за клупе је донирало Јавно комунално предузеће „Сава“ из Пећинаца, а даске за клупе је донирала резаоница „Бреза-пак“ из Купинова. Општина је платила остатак потребног материјала, а све радове су извели чланови Савета и родитељи. Када смо сложни и спремни да уложимо мало труда и мало слободног времена, много тога можемо и сами да урадимо за своје насеље. По реакцијама деце, која се већ увелико окупљају у новом простору, видим да је ова идеја била пун погодак“ – изјавила је Пекић.

У новом простору је постављена и табла са ђачком заклетвом из 1914. године, која децу подсећа да треба да чувају природу и ствари у свом окружењу.

Календар

Кликните на означено поље за детаље