Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Четвртак, 14. Септембар 2023.

У сусрет јубилеју

Повратак

У сусрет јубилеју
У сусрет јубилеју

Предстојећа јесен у пећиначком Културном центру биће у знаку јубилеја – 45 година постојања и рада централне установе културе у општини Пећинци.

Овај значајан јубилеј биће обележен седмодневном манифестацијом од 20. до 26. октобра у Културном центру када ће сваке вечери публика имати прилику да ужива у културно-уметничким, образовним и забавним програмима.

Како нам је рекао вршилац дужности директора КЦ Слободан Станковић биће то прилика да се, најпре, представе чланови свих секција које функционишу у оквиру ове установе, ученици издвојеног одељења у Пећинцима при румској Основној музичкој школи „Теодор Тоша Андрејевић“, али и сви они са којима ова установа уско сарађује када је у питању креирање културних садржаја у нашој општини.

“Обележавање ће започети свечаном академијом у оквиру које ће бити приказан и кратки промотивни филм о четири и по деценије постојања и рада наше установе, док ће седмодневна свечаност бити затворена реализацијом 17. по реду Дечијег музичког фестивала „Мини-тини фест“ који организујемо у сарадњи са нашим основним школама. Посебно бих нагласио да су реализацију ове седмодневне манифестације подржали пећиначка локална самоуправа, Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницма и Министарство културе Републике Србије” – рекао је Станковић.

Тачно четири и по деценије Културни центар Пећинци обавља делатност која је усмерена на реализацију и неговање активности у области аматерског и професионалног стваралаштва као што су организовање културних активности у циљу подстицања и ширења културног живота, предавања, културно-уметничких манифестација и програма, изложби и јубилеја у области културе које су од значаја за пећиначку општину.

Календар

Кликните на означено поље за детаље