Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Среда, 17. Април 2024.

Свитац прославио десетогодишњицу

Повратак

Свитац прославио десетогодишњицу
Свитац прославио десетогодишњицу

Певачка група,,Свитац" из Деча одржала је 12. априла, у Културном центру Пећинци, јавни час под називом "Вече захвалности" поводом јубилеја - 10 година постојања.

Наступ је почео химном певачке групе Свитац, за коју је текст написала Маријана Томишић, а музику компоновала Бојана Радивојевић. Ређале су затим ауторске песме Златка и Миломира Обрадовића из Деча, али и бројне песме из изворног музичког бића нашег народа. Младе певачице и певачи, под мајсторским вођењем диригенткиње Бојане Радивојевић, показали су велико умеће, како у хорском певању, тако и у извођењу соло песама. Теодор Гајица био је музичка пратња на гитари за песму "Каћуша".

Вече пуно емоција крунисано је доделом захвалница на крају наступа. Међу добитницима захвалница била је и пећиначка локална самоуправа, а захвалницу је примио председник општине Синиша Докић.

Захвалнице су уручене свима који су током деценије постојања ове певачке групе оставили део свог срца у Свицу. Између осталог, представници Свица уручили су захвалницу уметничком секретару – организатору опере и балета у Опери и театру Мадленианум Александри Стојадиновић, која је пре једне деценије, као млад кореограф, била први руководилац певачке групе.

“Наступ певачке групе Свитац у част јубилеја је у великој мери изазвао одушевљење и пробудио емоције публике. Свака част малим уметницима на изразитој жељи, труду и раду, као и свим сарадницима који групу чине одрживом. Све честитке и похвале!” – рекла је Александра.

Календар

Кликните на означено поље за детаље