Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Четвртак, 30. Март 2023.

Ребалансом омогућене две капиталне инвестиције

Повратак

Ребалансом омогућене две капиталне инвестиције
Ребалансом омогућене две капиталне инвестиције

Одборници Скупштине општине Пећинци су, на седници одржаној 28. марта, усвојили Одлуку о измени и допуни Одлуке о буџету општине Пећинци за 2023. годину. Новим ребалансом је омогућена реализација две капиталне инвестиције, а како је рекао помоћник председника општине Дејан Живановић, реч је о средствима која су Општини Пећинци доделили Управа за капитална улагања АП Војводине и Министарство државне управе и локалне самоуправе.

„Од Управе су нам додељена средства за реконструкцију улица на територији пећиначке општине у износу од 100 милиона динара, а Општина је овим ребалансом определила још 38 милиона, тако да ће у реконструкцију улица бити уложено укупно 138 милиона. Друга капитална инвестиција је реконструкција и адаптација зграде основне школе у Брестачу. За ову инвестицију Министарство је Општини Пећинци доделило 30 милиона динара, а Општина је овим ребалансом определила још 20 милиона, тако да ће у радове на основној школи у Брестачу бити уложено укупно 50 милиона динара“ – рекао је Живановић и додао да су, због реализације ових и још неких планираних пројеката, средства из општинског буџета намењена за финансирање стручног надзора над радовима увећана за додатних пет милиона динара.

Скупштина је на истој седници усвојила и извештаје о раду за 2022. годину Општинске управе општине Пећинци, Културног центра, Народне библиотеке, Црвеног крста, Центра за социјални рад и Јавне установе „Спортски центар“.

Календар

Кликните на означено поље за детаље