Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Понедељак, 13. Мај 2024.

Признање за пећиначку Техничку школу

Повратак

Признање за пећиначку Техничку школу
Признање за пећиначку Техничку школу

Поводом обележавања 11. маја – Националног дана добровољних давалаца крви, Црвени крст Војводине је под покровитељством Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова, у Клубу посланика, у згради Скупштине АП Војводине, 10. маја организовао доделу признања средњим школама и факултетима који су током прошле године допринели развоју и промоцији добровољног давалаштва крви на територији АП Војводине.

Добитник признања на територији општине Пећинци је Техничка школа „Миленко Веркић Неша“ из Пећинаца, а предлог је упутио Црвени крст Пећинци.

“Средња Техничка школа из Пећинаца, ученици и наставно особље, увек се радо одазивају на све наше акције, као што су промоције добровољног давалаштва, а волонтери средњошколци су редовни приликом организација и реализација акција ДДК. Такође, ученици који су пунолетни почели су са добровољним давалаштвом, што је свакако за похвалу, јер ово несебично дело одражава најлепше особине људске природе” – рекла нам је Гордана Коњевић, секретар пећиначког Црвеног крста.

Признање је примила директорка школе Сања Дујић, која сматра да је добровољно давање крви посебно важно за младе људе, јер им пружа прилику да директно допринесу добробити своје заједнице.

“Ова активност не само што помаже другима, већ подстиче младе да развију емпатију и солидарност. Млади људи који се укључе у добровољно давалаштво крви постају пример хуманости и алтруизма за своје вршњаке, тако да ће наша школа наставити са подстицањем оваквих и сличних активности” – казала је Дујић, и посебну захвалност упутила Црвеном крсту Пећинци, као и свим ученицима и запосленима који су учествовали у акцијама и који су допринели добијању признања.

Признања је уручио председник Црвеног крста Војводине Дејан Укропина.

Календар

Кликните на означено поље за детаље