Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Петак, 17. Новембар 2023.

Превентивни прегледи у недељу у Дому здравља у Пећинцима

Повратак

Превентивни прегледи у недељу у Дому здравља у Пећинцима
Превентивни прегледи у недељу у Дому здравља у Пећинцима

У Дому здравља “Др Драган Фундук” Пећинци у недељу, 19. новембра, биће реализована још једна акција превентивних прегледа, на којима ће грађани моћи да ураде мерење телесне масе, израчунавање степена ухрањености, мерење крвног притиска и одређивање нивоа глукозе, триглицерида и холестерола у крви.

Прегледи ће бити обављани у Служби опште медицине, у периоду од 8.00 до 14.00 часова, а заказивање није потребно, као ни здравствена књижица, уз напомену да се пацијенти који желе анализу крви морају јавити у лабораторију у периоду од 8.00 до 10.00 часова и да не би требало пре тога да доручкују.

Превентивни прегледи ће у недељу бити организовани у 170 здравствених установа широм Србије, а држава оваквим акцијама жели да укаже на значај превенције и да превентивне прегледе учини приступачнијим грађанима. Током октобра у пећиначком Дому здравља у оквиру акција превентивних прегледа рађени су ултразвук дојке, ПСА тест, прегледи штитасте жлезде, као и кардиолошки прегледи са контролом нивоа глукозе, триглицерида и холестерола у крви.


Календар

Кликните на означено поље за детаље