Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Понедељак, 8. Април 2024.

Пет инвестиција вредних 93,6 милиона

Повратак

Пет инвестиција вредних 93,6 милиона
Пет инвестиција вредних 93,6 милиона

Ребалансом општинског буџета, који су одборници Скупштине општине Пећинци усвојили на седници одржаној 5. априла, омогућена је реализација пет инвестиција из различитих области, укупне вредности 93.6 милиона дИнара.

Како је образложио помоћник председника општине Пећинци Дејан Живановић, у отварање и опремање Јединственог управног места у Општинској управи општине Пећинци биће уложено нешто више од 8 милиона динара. За ову инвестицију, која ће грађанима омогућити да на једном месту поднесу све своје захтеве и много брже и једноставније остварују своја права, Министарство државне управе и локалне самоуправе издвојило је 7,35 милиона, док је учешће Општине 735.000 динара.

„За комплетну реконструкцију унутрашњости Културног центра Пећинци опредељено је више од 40 милиона динара, а ова инвестиција ће нашу централну установу културе претворити у савремени објекат који ће пружати идеалне услове за реализацију културних догађаја, тим пре што је ово прво озбиљно улагање у унутрашње уређење Културног центра од седамдесетих година прошлог века, када је овај објекат изграђен“ – изјавио је Живановић.

За комплетно опремање вртића у Обрежу, по завршеној реконструкцији и доградњи објекта, Министарство за бригу о породици и демографију издвојило је 10 милиона динара, а пећиначка локална самоуправа додатних 6,6 милиона.

Комуналне услуге на територији наше општине биће у великој мери унапређене куповином новог камиона за одношење смећа, за који је Покрајински секретаријат за урбанизам и заштиту животне средине доделио 15 милиона, док ће Општина Пећинци у овој инвестицији учествовати са 9 милиона динара.

Уклањање и санацију дивље депоније у Прхову суфинансирају Министарство заштите животне средине и пећиначка локална самоуправа са укупно пет милиона динара, од којих је Министарство издвојило три, а Општина два милиона динара.

Календар

Кликните на означено поље за детаље