Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Понедељак, 22. Април 2024.

Пећинци и ове године домаћин Зонској смотри дечијег сценског стваралаштва Срема

Повратак

Пећинци и ове године домаћин Зонској смотри дечијег сценског стваралаштва Срема
Пећинци и ове године домаћин Зонској смотри дечијег сценског стваралаштва Срема

Зонска смотра дечијег сценског стваралаштва Срема и ове године ће бити одржана у Пећинцима, у организацији Савеза уметничког стваралаштва аматера Војводине и пећиначког Културног центра. Током дводневног програма смотре, 26. и 27. априла, биће одиграно десет позоришних дечијих представа из шест сремских насеља: Сремске Митровице, Инђије, Старе Пазове, Шида, Сурдука и Пећинаца, а најбоље представе пласираће се на „Мајске сусрете“ у Темерину, од 15. до 17. маја.

Смотру отвара представа пећиначких првака, под називом „Принцеза мира“. Следи представа драмске секције Основне школе „Херој Јанко Чмелик“ из Старе Пазове, под називом „Веверица“, а затим и мјузикл исте секције под називом „Коза рогата“. Потом ће се на даскама које живот значе појавити и млади глумци из Сремске Митровице, са представама „Заљубице“ и „Из другог угла“.

Други дан смотре отвара драмска секција Основне школе „Петар Кочић“ из Инђије, са позоришним остварењем „Месечева палата“, а након њих се представљају основци из школе „Јован Поповић“ из Сремске Митровице са представом „Поздрави некога“. Дечије глумачке екипе из Сурдука и Шида ће извести позоришне комаде „Мали принц“ и „Добри вук и зли јарићи“, док је част да затвори овогодишњу смотру припала драмској секцији домаћег културног центра са представом „Алиса у земљи чуда“.

О даљем пласману у виши ранг такмичења, односно наступу на 66. „Мајским сусретима“ у Темерину, одлучује селектор смотре др Миљан Војновић, дипломирани глумац и виши стручни сарадник на Департману за глуму на српском језику Академије уметности у Новом Саду.

Покровитељ манифестације је Општина Пећинци, а улаз на све представе је бесплатан.

Календар

Кликните на означено поље за детаље