Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Петак, 31. Март 2023.

Пећиначки локалитети представљени Међународном клубу жена

Повратак

Пећиначки локалитети представљени Међународном клубу жена
Пећиначки локалитети представљени Међународном клубу жена

Чланице Међународног клуба жена Београда (IWC Belgrade) посетиле су општину Пећинци, 27. марта, и том приликом, током једнодневног излета, посетиле туристичке локалитете који се налазе дуж једнодневне туристичке руте кроз пећиначку општину.

Посета је започела у Пећинцима у Музеју хлеба, а по речима Љубице Бошковић, директорке Туристичке организације општине Пећинци, након упознавања са овим јединственим музејом, наставили су даље пут Доњег Товарника, где су их у дворишту Ловачког дома дочекале чланице Удружења жена “Сунчев цвет” које су припремиле сремачки доручак.

“Наше гошће су посебно биле одушевљене Свињарском колебом, отвореним огњиштем и самом причом о колеби. Након тога упутили смо се у Огар, где смо их упознали са најстаријом сеоском кућом у Срему Аксентијевим кућерком, а путовање смо завршили у Купинову у дворишту Етно куће Путник, где смо их упознали са народним градитељством – окућницом и објектима у дворишту, историјом Купинова везаном за средњовековну тврђаву Купиник, Мајку Ангелину, средњовековни манастир Обед и најстарију православну цркву у Војводини цркву св. Луке. Зеленим змајем смо се одвезли у шуме Купинова, где смо спровеле део нашег програма шумске медицине “Утишај стрес, појачај здравље”. С обзиром да је за већину наших гошћи ово била прва посета нашој општини, оне су све исказале интересовање да дођу опет, овај пут са породицама, што ми је посебно драго” – рекла је Бошковић.

Она додаје, да је иницијатива за ову посету потекла од госпође Марине Бриљеве, супруге белоруског амбасадора, која је једном посетила нашу општину са групом чланица Међународног клуба жена Београда, а по речима госпође Бриљеве упркос смени сунца и облака све су уживале тај дан.

“У чаробној шуми у Купинову треба пожелети жељу и обавезно ће се испунити... ако поново дођеш. Ја сам била по четврти пут, вероватно зато што пожелим увек исту жељу - да поново дођем и доведем пријатеље. Лепе ствари треба делити са другима! Велико хвала свим женама из удружења општине Пећинци на челу са Љубицом Бошковић на топлом и укусном пријему” – изјавила је Бриљева.

Заједно са госпођом Бриљевом, у посети су уживале и представнице Јерменије, Аустрије, Еквадора, Француске, Немачке, Индије, Италије Мексика, Црне Горе, Холандије, Швајцарске, Уједињеног краљевства, Сједињених америчких држава, Шри Ланке, Замбије и Перуа, а у дворишту Етно куће путник у Купинову, председница Међународног клуба жена Београда Еун Хаи Ким уручила је директорки Бошковић захвалницу за значајну подршку пружену МКЖ Београда поводом ове организоване посете.

Календар

Кликните на означено поље за детаље