Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Уторак, 23. Април 2024.

Мислити на природу, значи мислити на њене најугроженије становнике

Повратак

Мислити на природу, значи мислити на њене најугроженије становнике
Мислити на природу, значи мислити на њене најугроженије становнике

Поводом Међународног дана планете Земље, у холу Културног центра Пећинци јуче је отворена изложба радова полазника Предшколске установе “Влада Обрадовић Камени” из Пећинаца и Сремских Михаљеваца под називом “Мислити на природу, значи мислити на њене најугроженије становнике”.

Пећиначка предшколска установа део је пројекта “За чистије и зеленије школе у Војводини”, а у оквиру овог пројекта већ другу годину излажу своје креативне радове. На отварању овогодишње изложбе били су присутни и ученици нижих разреда из пећиначке школе, јер како је рекла васпитачица Бранислава Илић најважније је да деца од најранијих дана науче колики је значај биљних и животињских врста за наш екосистем.

“Морамо учити нашу децу да стварају, да брину о животној средини и да је поштују. Да науче да смо сви заједно, и биљке и животиње и људи, саставни део једног планетарног екосистема, и да све што људи чине утиче на свет у којем живимо. На првом месту деца уче из личних примера у својој породици, па затим у вртићу, и касније у школи. Ако родитељи, васпитачи и учитељи брини о својој околини деца ће следити њихов пример. Ако ми у вртићу свакодневно негујемо биљке, садимо воће и поврће, окопавамо, заливамо, деца ће сигурно уз помоћ таквих активности заволети свет који их окружује” – рекла је Илић, и додала да је најважније увек имати на уму да смо сви повезани и да се у складу са тим морамо и понашати.

Поред ученика нижих разреда који су били гости на изложби, ученик ИВ разреда Стефан Марковић из Пећинаца подржао је мале другаре из вртића са својим радом “Пчеле”.

Календар

Кликните на означено поље за детаље