Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Петак, 9. Фебруар 2024.

Грађевински материјал за још пет избегличких породица

Повратак

Грађевински материјал за још пет избегличких породица
Грађевински материјал за још пет избегличких породица

Председник општине Пећинци Синиша Ђокић уручио је јуче избегличким породицама са територије пећиначке општине уговоре о додели пакета грађевинског материјала за побољшање услова становања.

Вредност пројекта је 3.500.000 динара, од чега је Комесаријат за избеглице и миграције обезбедио 3.150.000, док је Општина Пећинци издвојила 350.000 динара.

Председник Ђокић је том приликом истакао да је Општина Пећинци доста урадила на решавању стамбеног питања избеглих и интерно расељених лица која живе на територији пећиначке општине, што у великој мери, како је рекао, доприноси интеграцији избегличких породица у локалну заједницу.

“Дугогодишња успешна сарадња са Комесаријатом довела до тога да је већина избегличких породица на територији наше општине стамбено збринута. Они који имају своје домове, али нису условни, уз ову помоћ, у виду грађевинског материјала са којим ће реновирати своје домове, могу себи и својој породици да обезбеде добре услове за живот” – рекао је Ђокић, и додао да Општина неће стати док све избегличке породице не буду стамбено збринуте.

Помоћ у пакетима грађевинског материјала овај пут добило је пет избегличких породица из пећиначке општине, а вредност сваког пакета је око 700.000 динара.

Никола Кокир, родом из Хрватске, већ више од 20 година са породицом живи у Дечу у кући која је стара, те је неопходна адаптација како би својој петочланој породици обезбедио боље услове за живот.

“Ова помоћ доста значи јер сам од своје зараде не бих успео до следеће зиме да реновирам кућу која је у јако лошем стању” – казао је Кокир.

Како су рекли у општинском повереништву за избеглице грађевински материјал ће бити испоручен на адресе корисника.

Календар

Кликните на означено поље за детаље