Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Недеља, 12. Мај 2024.

Ђокић: Општина Пећинци чврсто стоји иза младих породица (Видео)

Повратак

"Трудимо се да нашу омладину, наше младе брачне парове задржимо да живе на територији општине Пећинци. Трудимо се свим средствима да им омогућимо најбоље услове за живот на територији наше општине“ – изјавио је председник Ђокић.

Ђокић: Општина Пећинци чврсто стоји иза младих породица (Видео)
Ђокић: Општина Пећинци чврсто стоји иза младих породица (Видео)

Председник општине Пећинци Синиша Ђокић уручио је 10. маја породици Сретеновић из Ашање – Милици и Стефану једнократни новчани додатак за младе брачне парове у износу од 50.000 динара.

„Општина Пећинци наставља традицију једнократне новчане помоћи младим брачним паровима. Овог пута, у периоду од 1. децембра до 30. априла, имамо 16 младих брачних парова. Трудимо се да нашу омладину, наше младе брачне парове задржимо да живе на територији општине Пећинци. Трудимо се свим средствима да им омогућимо најбоље услове за живот на територији наше општине“ – изјавио је председник Ђокић.

Милица Радојчић Сретеновић је родом из Обрежа, а удала се у суседну Ашању. И она и супруг су запослени.

„Пре свега хвала Општини Пећинци, нашој локалној самоуправи. Лично ја и мој супруг не бисмо мењали тренутно место пребивалишта. Овде смо и одрасли и овде желимо да одгајамо и своју децу. Одлучили смо се на брак, стигла нам је и бебица, тако да сада само идемо новим корацима и ово је један ветар у леђа и један леп подстрек“ – рекла нам је Милица.

Ова мера се спроводи од прошле године и само је једна у низу мера популационе политике по којима је препознатљива пећиначка локална самоуправа.

„Већ за наколико дана имаћемо нову поделу једнократне новчане накнаде од 40.000 динара за новорођенчад. Од ове године сваком ученику који заврши четврти разред исплаћујемо 10.000 динара, а сваком ученику који заврши осми разред 20.000 динара, чиме родитељима олакшавамо припреме за мале матуре. Боравак у вртићу је од ове године потпуно бесплатан за сву децу из наше општине, а свим ученицима од првог до осмог разреда основне школе обезбеђујемо бесплатне уџбенике. Већ дуже од деценије регресирамо путне трошкове и средњошколцима и студентима, а најуспешније студенте и стипендирамо. Много улажемо у квалитет живота наших грађана. Сигуран сам да никада у историји наше општине није спровођено оволико мера подршке породици и деци, што јасно показује да Општина Пећинци чврсто стоји иза младих породица“ – поручио је председник Ђокић.

Календар

Кликните на означено поље за детаље