Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Четвртак, 6. Јун 2024.

Црвени крст обележио Светски дан без дуванског дима

Повратак

Црвени крст обележио Светски дан без дуванског дима
Црвени крст обележио Светски дан без дуванског дима

Светски дан без дувана обележава се традиционално 31.маја. Поводом обележавања овог датума, у организацији Црвеног крста Пећинци, реализована је улична манифестација, у оквиру које су волонтери и запослени Црвеног крста поставили штандове у центру Пећинаца и у Шимановцима, на којима су заинтересованим суграђанима делили промотивни материјал и по једну зелену јабуку као симбол здравог живота.

Ове године Светска здравствена организација пласирала је поруку којом настоји да подигне свест јавности о штетном утицају дуванских производа на децу и младе.

Истраживања показују да је у Србији електронске цигарете пробао чак сваки пети ученик петог и седмог разреда основне и првог разреда средње школе. При том се занемарује чињеница да аеросоли електронских цигарета садрже једињења која, поред тога што су и сама токсична, олакшавају стварање зависности од никотина, наводе у Црвеном крсту.

Због свега наведеног, како кажу, циљ овогодишње кампање је да се информише најшира јавност о штетности дувана и дуванских производа на младе, па самим тим и утицај на здравље генерација које долазе.

Календар

Кликните на означено поље за детаље