Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Четвртак, 9. Мај 2024.

Брестачки ловци донирали 100 хиљада за децу са сметњама у развоју

Повратак

Брестачки ловци донирали 100 хиљада за децу са сметњама у развоју
Брестачки ловци донирали 100 хиљада за децу са сметњама у развоју

У знак сећања на дугогодишњег члана, Ловачко друштво Брестач организовало је почетком маја другу Меморијалну шицару „Сава Николић Змај“, која је и ове године имала хуманитарни карактер.

Брестачки ловци и њихови гости прикупили су укупно 100.000 динара, а сав износ дониран је Удружењу “Разликовница” из Пећинаца, које помаже деци и одраслима са сметњама у развоју и инвалидитетом.

Председник Ловачког друштва Брестач Предраг Крњулац рекао је да је стицајем околности прошлогодишња шицара била хуманитарна, те је одлучено да и свака наредна има хуманитарни карактер.

“Прошле године прикупљали смо средства за Мину Пошарац, а ове смо одлучили да новац донирамо Разликовници. Можда је ово управо прави начин да одамо почаст и сећамо се свог дугогодишњег члана Саве Николића Змаја, човека који је изузетно волео да посећује наша ловачка такмичења и био је успешан у томе. Са друге стране, у Брестачу је познат као неко ко је веома волео децу, тако да ће свака сума коју сакупимо у његово име и име Ловачког друштва отићи на право место, а ми ћемо се потрудити да то увек буду деца” – рекао је Крњулац.

Ова лепа донација биће употребљена за куповину струњача и за облагање зидова за употребу сензорне собе која се опрема у склопу просторија Разликовнице, а како нам је рекла Александра Марковић, председница овог удружења, сензорна соба има велику улогу у уради са децом и омладином који имају потешкоћа сензорне обраде.

“У питању су особе које се плаше одређених звукова, јаког светла, којима је потребна додатна физичка стимулација, одређени притисак тела да би могли да функционишу даље, да би могли да осете сами себе у простору. Сензорна соба помаже особама са таквим потешкоћама да лакше преброде све оне животне изазове са којима се сусрећу свакодневно, а ми ћемо се потрудити да што више малишана и одраслих укључимо управо у овакав вид терапије кроз сензорну собу” – казала је Марковић.

Меморијална шицара „Сава Николић Змај“ одржана је 2. маја, а такмичило се у две категорије – глинени голубови, где је учествовало 26 стрелаца и класична, где је учествовало 54 стрелаца. У глиненим голубовима победник је Ненад Кнежевић из Пећинаца, друго место припало је Николи Радовац из Добринаца, а треће место Дејану Пенићу из Шимановаца. У класичној шицари победник је Душан Симичић из Брестача, друго место освојио је Никола Радовац из Добринаца, док је треће место припало Јовици Дикићу из Брестача.

Календар

Кликните на означено поље за детаље