Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Четвртак, 25. Мај 2023.

Асфалтира се један од најпрометнијих путева у општини Пећинци

Повратак

Асфалтира се један од најпрометнијих путева у општини Пећинци
Асфалтира се један од најпрометнијих путева у општини Пећинци

Општинско руководство на челу са председником општине Пећинци Синишом Ђокићем обишло је данас радове на асфалтирању пута Прхово-Шимановци. Комплетну реконструкцију ове деонице у дужини од 5,1 километра финансира Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, а како је рекао председник Ђокић, инвестиција је изузетно значајна, јер је реч о једној од најфреквентнијих саобраћајница у пећиначкој општини.

„Овом реконструкцијом добијамо једну модерну саобраћајницу, која ће олакшати путовање грађанима општине Пећинци, али и суседних општина који свакодневно долазе на посао у индустријску зону у Шимановцима, а привредницима ће олакшати транспорт робе. Пошто је пут и проширен у односу на стари, саобраћај ће се много безбедније одвијати. Због тога морам да се захвалим и председнику Александру Вучићу који је иницирао ову инвестицију и Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре које финансира радове“ – рекао је Ђокић и додао да је ово још један показатељ одличне сарадње пећиначке локалне самоуправе и виших нивоа власти.

Радови на реконструкцији пута Прхово-Шимановци су почели 5. маја и за само двадесет дана стигли су до првог слоја асфалтерских радова, каже Миодраг Станковић, руководилац изградње у предузећу „Сремпут“ из Руме које је извођач радова.

„Данас ће бити завршена комплетна деоница у дужини од 5,1 километра, са унифицираном ширином од 6,2 метара, са рехабилитованим постојећим путем ојачаним са два слоја дробљеног каменог агрегата. Први слој асфалта дебљине 9 центиметара завршавамо данас, а биће нанет и завршни хабајући слој асфалта дебљине 5 центиметара. Радиће се и ојачавање банкина, уређење површина које служе за одводњавање са коловоза, као и комплетно нова хоризонтална и вертикална саобраћајна сигнализација на целој деоници пута. Рок за завршетак радова је 90 дана, међутим, имајући у виду да су нам временски услови дозвољавали да радимо убрзано, а и Општина Пећинци нам је изашла у сусрет у вези са потпуном обуставом саобраћаја, а све у циљу боље динамике радова, можемо да кажемо да ће пут од сутра бити у функцији“ – изјавио је Станковић и додао да ће када се стекну услови за наношење завршног слоја асфалта пут поново бити затворен на два до три дана, како би сви радови били до краја завршени како је пројектом и предвиђено.

Вредност инвестиције је 188 милиона динара.


Календар

Кликните на означено поље за детаље