Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Понедељак, 19. Август 2019.

У петак разиграно и свечано

Повратак

У петак разиграно и свечано
У петак разиграно и свечано

Слава у Шимановцима је и ове године обележена вишедневним, разноврсним културно-уметничким, спортским и забавним програмом, обједињеним у оквиру сада већ традиционалне славске менифестације „Дани Шимановаца“. Све је почело у предвечерје 16. августа, дефилеом културно-уметничких друштава улицама Мандић сокак, Дечка, Крњешевачка и Тргом светог Николаја.

У дефилеу, а потом и на концерту „Игром до пријатељствана летњој позорници у парку у центру села, учествовала су културно-уметничка друштва „Искон“ и „Искон ветерани“ као домаћини, затим „Будућност“ из Добановаца, „Чигра“ из Љукова, „Иво Лола Рибар“ из Крчедина, „Свитац“ из Деча и „Угриновци“ из Угриноваца. Бурним аплаузима публика је наградила све вредне и разигране учеснике програма.

„Сви ми у Управном одброру КУД-а „Искон“ веома смо поносни на све играче, нарочито на оне најмлађе. Љубав према фолклору и према деци нас мотивише да развијамо сарадњу са друштвима из других општина и да заједно са њима организујемо концерте попут овог, „Игром до пријатељства“. Сваки наступ веома је значајан не само због игре, у којој једнако уживају и учесници и публика, већ и због пријатељстава која се рађују из сарадње културно-уметничких друштава“ – рекла нам је Данијела Радивојевић из Управног одбора КУД „Искон“.

Манифестацију „Дани Шимановаца“ организовао је Савет месне заједнице Шимановци под покровитељством Општине Пећинци.

Календар

Кликните на означено поље за детаље