Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Петак, 19. Април 2019.

Предшколска установа излази у сусрет потребама родитеља

Повратак

Предшколска установа излази у сусрет потребама родитеља
Предшколска установа излази у сусрет потребама родитеља

Општинско веће Општине Пећинци је на последњој седници дало позитивно мишљење на Одлуку о радном времену у Предшколској установи Влада Обрадовић Камени, која има објекте у свих 15 насеља пећиначке општине. Како нам је рекла директорка ове установе Анита Волчевски, новом одлуком је предвиђено продужење радног времена у целодневном боравку у Шимановцима.

На основу анкете коју смо спровели међу родитељима у Шимановцима показало се да би запосленим родитељима чија деца бораве у овом објекту значило да се радно време продужи за пола сата, јер би им то дало простора да по завршетку свог радног дана стигну да децу преузму из вртића. Што се саме организације рада у објекту у Шимановцима тиче, ми нећемо имати проблема да се организујемо и да изађемо у сусрет родитељима. У свим осталим објектима наше установе радно време остаје какво је било и до сада. То радно време смо пре неке две године ускладили са родитељима и од онда није било иницијатива које би указивале да постоји потреба за изменом радног времена - изјавила је Волчевски.

Према новој одлуци, коју треба да потврди Скупштина општне Пећинци на наредној седници, радно време у целодневном боравку у Шимановцима биће од 5.30 до 17.00 часова. Целодневни боравци у Пећинцима, Обрежу, Прхову, Ашањи, Дечу и Сибачу радиће од 5.30 до 16.30 часова. Полудневни боравци у објектима у Попинцима, Суботишту, Брестачу, Огару, Доњем Товарнику, Сремским Михаљевцима и Карловчићу радиће од 7.00 до 12.00 часова, док ће у објекту у Купинову рад бити организован у две смене – од 7.00 до 12.00 и од 12.00 до 17.00 часова.

Календар

Кликните на означено поље за детаље