Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Четвртак, 5. Децембар 2019.

Компанија којој потрошачи верују више од 125 година

Повратак

Компанија којој потрошачи верују више од 125 година
Компанија којој потрошачи верују више од 125 година

Немачка компанија Др.Еткер (Dr. Oetker) основана је 1891. године и до данас је израсла у једну од највећих прехрамбених компанија у Немачкој. Др. Еткер ужива репутацију једног од најпопуларнијих брендова хране на међународном тржишту, послује на свим континентима у више од 40 земаља и производи више од 4000 различитих производа. Компанија у Србији послује од 2001. године и данас има скоро 200 запослених, а са растом и развојем компаније, у фебруару 2016. године отворена је нова фабрика Др. Еткер Србија у Шимановцима.

Председник општине Пећинци, мр Жељко Трбовић, недавно је посетио компанију Др. Еткер и том приликом су га са радом компаније упознали генерални директор Зоран Митић и извршна директорка контроле и развоја Ирена Милошевић.

Митић је непосредан контакт између општинског руководства и руководства компанија које послују у општини Пећинци оценио као добру иницијативу, јер, како је рекао, у непосредном контакту се брже проналазе квалитетна решења за све ситуације.

„Од самог доласка у пећиначку општину негујемо добру сарадњу са локалном самоуправом, али и са компанијама у нашем непосредном окружењу, са којима смо заједничким радом доста учинили на уређењу овог дела индустријске зоне, што је добро и за имиџ компанија и за имиџ локалне самоуправе. Др. Еткер је настао као породична компанија и наставља да негује породичне вредности. Трудимо се да будемо од користи локалној заједници, а запосленима у нашој фабрици да обезбедимо одличне услове за рад“ – рекао је Митић и као пример навео да у оквиру фабрике постоји комплетно опремљена амбуланта, а за запослене које су се оствариле у улози мајке, компанија је увела продужено породиљско одсуство које предвиђа пола радног времена у трајању од 6 месеци по завршетку породиљског одсуства уз пун месечни износ зараде.

Ирена Милошевић је указала на то да је за Др. Еткер, као произвођача прехрамбених производа, изузетно значајно то што је у Шимановцима изграђена фабрика воде и истакла важност правовремене комуникације са ЈКП „Водовод и канализација“.

Председник Трбовић је након посете изјавио да је Др. Еткер компанија светског гласа, чије име само по себи промовише пећиначку општину као територију са повољним пословним окружењем.

„Оно што посебно карактерише ову компанију, то је високо развијен осећај за друштвену одговорност, усмереност ка унапређењу локалне заједнице и спремност да конструктивним предлозима унапређује сарадњу са локалном самоуправом. Др. Еткер је добитник општинског Признања за друштвену одговорност 2016. године и свакако спада у ред оних компанија које би свака општина пожелела на својој територији“ – изјавио је Трбовић.

Др. Еткер Србија је помогла у реновирању основне школе „Душан Јерковић Уча“ у Шимановцима и опремању лабораторије у основној школи „Слободан Бајић Паја“ у Пећинцима, а редовно помаже и СОС Дечијем селу Краљево у виду материјалних и новчаних донација и кроз организовање активности за децу из Дечијег села.

Календар

Кликните на означено поље за детаље