Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Уторак, 26. Новембар 2019.

За Дан Д, најбољи је План Д

Повратак

За Дан Д, најбољи је План Д
За Дан Д, најбољи је План Д

Сајам културе младих на селу у Пећинцима окупио је љубитеље рок звука свих животних доба, у суботу, 23. новембра, када је у сали Културног центра наступио је млади рок састав из Шимановаца „План Д“. Одличном интерпретацијом познатих песама домаћих рок група – Дивље јагоде, Забрањено пушење, Леб и сол, Партибрејкерси и других, млади рокери приредили су публици несвакидашње уживање, која их је наградила одличним расположењем током читавог концерта и дружењем после концерта.

Иначе, групу “План Д” чини група момака рођених 1997. године – неки од њих студирају, неки раде, а све их повезује љубав према музици. Марко Добрић (бас), Мирослав Чавић (електрична гитара), Дарко Чавић (бубњеви), Страхиња Филиповић (електрична гитара) окупили су се пре неколико година, а садашњи састав је од прошле године. Богдан Вукмановић (акустична гитара) из Београда није стални члан групе, али је те вечери наступио са њима у Пећинцима и нада се да ће таквих заједничких свирки бити још.

А како је шимановачка рок група добила име, Мирослав Чавић каже да су поприлично били неодлучни око назива бенда.

“Једном смо се нашли у ситуацији да је требало брзо наступати, организатори су питали како да нас најаве, а пошто нисмо имали име, морали смо хитно нешто да смислимо. И смислили смо – “План Д”, као асоцијација на “Дан Д”. Дакле, одлучујући дан захтева одлучујући план, дан велике одлуке тражи план велике одлуке и тако – важан дан не иде без важног плана. Допала нам се та у тренутку рођена идеја, тако да је “План Д” остало име под којим ћемо и даље наступати” – изјавио је Чавић.

Група “План Д” наступала је на мото-скупу у Шимановцима, неколико пута на манифестацији Дани Шимановаца, а пред пећиначком публиком први пут су засвирали и запевали на овогодишњој манифестацији Сајам културе младих на селу.

Календар

Кликните на означено поље за детаље