Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Субота, 25. Април 2020.

Градња вртића у Шимановцима одвија се у роковима

Повратак

Градња вртића у Шимановцима одвија се у роковима
Градња вртића у Шимановцима одвија се у роковима

Радови на једној од најзначајнијих капиталних инвестиција у пећиначкој општини спроводе се и у условима ванредног стања. Градилиште на којем ниче нови објекат предшколске установе у Шимановцима 23. априла је обишао председник Привременог органа општине Пећинци мр Жељко Трбовић, у пратњи свог заменика Зорана Војкића и председника Савета Месне заједнице Шимановци Александра Мандића. На градилишту их је са током радова упознао Љубисав Станић, директор предузећа Интер проспект које је извођач радова.

Према Станићевим речима, континуитет радова је успешно одржан захваљујући могућности издавања радних налога за кретање запослених током полицијског часа, али је испорука неопходних материјала текла отежано.

„Ипак, успели смо да се прилагодимо и до краја недеље биће завршени сви радови на зидању и бетонским конструкцијама, након чега почињемо са извођењем кровне конструкције и фасаде, а упоредо ћемо вршити и радове на приступној саобраћајници и канализацији, тако да очекујемо да ћемо у року, до 31. маја, завршити радове на првој фази градње објекта“ – рекао је Станић и додао да су на градилишту и у просторијама за смештај и исхрану радника предузимане све превентивне мере, тако да није било ниједног случаја инфекције корона вирусом.

Председник Трбовић је изразио задовољство чињеницом да се радови и у отежаним условима одвијају према предвиђеним роковима, јер, како је рекао, реализација капиталних инвестиција је од кључног значаја за напредак локалне заједнице.

„Живот не сме да стане због корона вируса. Када епидемија прође нашој деци ће и даље бити потребне школе и вртићи, а овај објекат је од изузетног значаја како за децу из Шимановаца, тако и за многу другу децу из целе пећиначке општине чији родитељи су запослени у Шимановцима. Недавно сам обишао и градилиште на комплетној реконструкцији основне школе у Карловчићу, где се радови такође одвијају у предвиђеним роковима. Надам се да ћемо ускоро бити у могућности да кренемо и са радовима на основној школи у Купинову. Наш циљ је да деци обезбедимо што боље услове за учење, а наставном кадру што боље услове за рад и на томе радимо континуирано без обзира на тренутну ситуацију“ – изјавио је Трбовић.

Нови објекат вртића у Шимановцима простираће се на 1.700 квадратних метара, а укупна вредност радова је 220 милиона динара, које је обезбедила Покрајинска влада.

Календар

Кликните на означено поље за детаље