Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Уторак, 26. Мај 2020.

Бош донирао милион динара Општини Пећинци

Повратак

Бош донирао милион динара Општини Пећинци
Бош донирао милион динара Општини Пећинци

Представници компаније Бош уручили су 22. маја Општини Пећинци донацију од милион динара за набавку медицинског материјала за сузбијање ширења корона вируса. У име компаније средства су уручили директор Бошове фабрике у Шимановцима Петер Рихтер (Peter Richter) и комерцијална директорка фабрике Стефани Хилман (Stefanie Hillmann).

Рихтер је том приликом рекао да је донација последица добре сарадње између компаније Бош и пећиначке локалне самоуправе, и да се показало да је та сарадња добра и у време кризе, а не само у добрим временима.

„Срећни смо што смо у могућности да донирамо ова средства и да помогнемо локалној самоуправи, јер смо свесни да доста људи није у могућности да издвоји новац за куповину заштитне опреме и дезинфекционих средстава. Овај милион је намењен и тим људима“ – рекао је Петер Рихтер.

Стефани Хилман је нагласила да је компанија Бош имала подршку Општине Пећинци у време полицијског часа око организације превоза радника.

„Кад год су нам били потребни били су ту за нас. Због тога смо ми успели да до данас немамо ниједног зараженог запосленог, а делови  наше фабрике већ раде 24 часа седам дана у недељи. Ово је наш начин да се захвалимо“ – рекла нам је Стефани Хилман.

У име Општине Пећинци донацију је примио председник Привременог органа мр Жељко Трбовић, који се представницима Боша захвалио на донацији која ће, како је рекао, бити употребљена за куповину средстава и опреме за борбу против пандемије која још увек није завршена.

„Посебно ме радује чињеница да је компанија Бош успела да и током ванредног стања одржи производњу са мало смањеним капацитетом и да упркос великом броју радника није имала ниједан случај инфекције корона вирусом на радном месту. И с те стране Бош се показао као одговорна компанија, која зна да организује посао и да заштити своје раднике. Тај ниво одговорности одликује само велике компаније“ – изјавио је председник Трбовић.

Календар

Кликните на означено поље за детаље