Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Петак, 2. Август 2019.

Јубиларна Регата Мајке Ангелине 10. августа

Повратак

Јубиларна Регата Мајке Ангелине 10. августа
Јубиларна Регата Мајке Ангелине 10. августа

Регата Мајке Ангелине у Купинову, која ће ове године бити одржана 10. августа, поред традиционалне добре забаве и сјајног дружења, посебну пажњу поклања јубилеју – 800 година аутокефалности Српске православне цркве, а како је најавила директорка Туристичке организације општине Пећинци Љубица Бошковић, тежиште едукативног садржаја биће стављено на купинске цркве.

“Са циљем да укажемо посетиоцима на културно-историјске вредности наше општине са посебним акцентом на три цркве у Купинову – црква Св. Луке, црква Мајке Ангелине и црква Св. Тројице, а поводом значајног јубилеја наше цркве, организоваћемо занимљиво и едукативно предавање на старту које ће одржати купински јереј Предраг Михајловић. Пажљиви слушаоци ће бити у прилици да учествују у квизу током пловидбе, јер ће одговори на питања бити део приче о аутокефалности Српске православне цркве са акцентом на три купинске цркве. Такође, поводом јубиларне десете регате обезбедили смо вредне награде за најуспешније такмичаре, а једна од награда је путовање под Острог у организацији купинског свештеника” – изјавила је Бошковић.

Регата Мајке Ангелине испловљава у 10:00 часова, а регаташи ће као и до сада испловити са Пландишта на 25 километара дуго путовање Савом по ободу Специјалног резервата природе Обедска бара, да би неколико сати касније пристали код „Скеле“ (на ушћу канала Вок у реку Саву), где ће их дочекати незаобилазни сремски паприкаш.

Организатор је упутио апел учесницима који довозе пловила, да пловила допреме раније током јутра и порину их у воду, како би Регата могла да стартује у заказано време. Пријаве за учешће на Регати примају се у Туристичкој организацији општине Пећинци сваког дана од 8:00 до 15:00 часова путем телефона 022/2438-060 и мејла туризам@пецинци.орг , а учесници ће моћи да се пријаве и на старту Регате од 08:00 часова. Све додатне информације могу се добити путем телефона: 022/2438-060 (Туристичка организација општине Пећинци), 064/898-36-92 (Љубица Бошковић) и 064/898-36-99 (Перица Одобашић).

Купинска регата Мајке Ангелине одржава се под покровитељством пећиначке локалне самоуправе, а и ове године Регату је финансијски подржало Министарство трговине, туризма и телекомуникација.

Календар

Кликните на означено поље за детаље