Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Ponedeljak, 12. Avgust 2019.

Italijanska publika pozdravila ovacijama Kupince

Povratak

Italijanska publika pozdravila ovacijama Kupince
Italijanska publika pozdravila ovacijama Kupince

Članovi Kulturno umetničkog društva “Kupinik” iz Kupinova boravili su od 31. jula do 6. avgusta na turneji Italiji, na 54. Međunarodnom festivalu folklora “Castagna d Oro” u gradu Susa. Kako nam je rekao Bora Ranisavljević predsednik KUD-a, ovaj festival je jedan od najstarijih folklornih festivala u Italiji.

“Učestvovali smo zajedno sa Tajvanom, Paragvajom i Rusijom. Svojom bogatom i raznovrsnom igrom, nošnjom, stavom i držanjem dostojno smo predstavili Srbiju, Opštinu Pećinci i Kupinovo i očarali Itlijansku publiku koja nas je pratila ovacijama. Bila je ovo jedna bogata turneja našeg Kulturno-umetničkog društva, tokom koje smo druge narode upoznali sa tradicijom, kulturom i bogatom istorijom našeg mesta, a istovremeno se divno proveli družeči se sa vršnjacima iz drugih zemalja učesnika festivala” – rekao je Ranisavljević.

Tokom boravka u Italiji, mladi Kupinci upoznali su se sa istorijom i tradicijom ovog kraja na severu Italije u podnožju Alpa, kao i sam grad Torina koji se nalazi nedaleko od Susa. U povratku kupinski folkloraši posetili su i Lido di Jesolo, elitnu turističku destinaciju u blizini Venecije.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje