Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Donji Tovarnik

Svinjarska koleba

U dvorištu Lovačkog doma u Donjem Tovarniku napravljena je replika tradicionalne svinjarske kolibe kao podsećanje na nekadašnji način života stočara iz Donjeg - svinjskog Srema. Turisti imaju priliku da se ogreju kraj otvorenog ognjišta, da gledaju kako se sprema sremski svinjarski paprikaš, da sami peku slaninicu na štapu, uživaju u ukusu krompira u ljusci prelivenog droždinom, da probaju tradicionalne specijalitete od divljači. Ugođaj u ovoj plamenom vatre oplemenjenoj kolibi upotpunjuju priče iskusnih lokalnih lovaca.

pročitajte više
Predeo gde priroda grli istoriju

Crkva Majke Angeline (Manastir Obed)

Nalazi se na malom uzvišenju unutar potkovice Obedske bare. O ktitoru manastira Obed, kao i o preciznom vremenu njegovog nastanka, prepleću se legende i istorijske činjenice. Tako je u narodu ovog kraja ukorenjeno verovanje da je ovu drvenu crkvu podigla despotica Angelina Branković od drvene građe broda kojim je sa sinovima i moštima svog supruga despota Stefana doplovila do Kupinika 1486. godine, u znak zahvalnosti Bogu što je srećno doputovala.

pročitajte više
Sedište Turističke organizacije opštine Pećinci

Etno kuća u Kupinovu

Najstarija očuvana stambena zgrada u selu je kuća porodice Putnik, sada Etno-kuća. Građena je krajem 18. veka i u potpunosti je očuvala prvobitni izgled. Okućnica je organizovana kao tradicionalno seosko domaćinstvo sa početka 19. veka koje uz kuću sadrži i prateće zgrade: vajat i štalu, ambar, hlebnu peć, ili „furunu“ i zidani bunar sa drvenom kapom.

pročitajte više
Predeo gde priroda grli istoriju

Obedska bara

Specijalni rezervat prirode Obedska bara je u svetu čuveno močvarno područje, koje je kroz svoju dugu istoriju predstavljalo pravo utočište za živi svet, ali i za mnogobrojne istraživače. Nalazi se u opštini Pećinci.

pročitajte više
Opština Pećinci

Lider u privlačenju investicija

Naš cilj je da nastavimo u istom smeru, unapredimo postojeći nivo usluga, infrastrukturu i kreiramo što povoljniji lokalni privredni ambijent u cilju povećanja broja privrednih subjekata koji posluju na teritoriji naše opštine. Pozivamo Vas. Dođite, investirajte u opštinu Pećinci. Podelite uspeh sa uspešnima!

pročitajte više

Servisi

Vreme
9ºC Cloudy
Kursna lista

14.12.2017

Kupovni Srednji Prodajni
CHF CHF 100.55 102.60 106.71
GBP GBP 128.91 135.70 142.48
USD USD 97.49 101.02 105.06
EUR EUR 117.69 119.48 122.47
Anketa

Da li vam se svidja novi sajt?

GLASAJ

Rezultati ankete

Aktuelno

Umrežavanjem lakše do subvencija Četvrtak, 14. Decembar 2017.

Umrežavanjem lakše do subvencija

Juče je u Deču održana poslednja tribina za poljoprivrednike u opštini Pećinci, na kojoj su učestvovali Zoran Vojkić član Privremenog organa opštine Pećinci, Aleksandar Bogdanović direktor Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede i Milan Milić direktor Poljoprivredne stručne službe Novi Sad, koji su prisutne poljoprivrednike iz Deča upoznali sa

Pećinački ekonomisti osvojili drugo mesto Četvrtak, 14. Decembar 2017.

Pećinački ekonomisti osvojili drugo mesto

Plansko isključenje najavljeno za sutra Četvrtak, 14. Decembar 2017.

Plansko isključenje najavljeno za sutra

Za sutra najavljeno isključenje struje Sreda, 13. Decembar 2017.

Za sutra najavljeno isključenje struje

Metalac ponovo na čelu Sreda, 13. Decembar 2017.

Metalac ponovo na čelu

Dobrodošlica vredna 40 hiljada dinara Utorak, 12. Decembar 2017.

Dobrodošlica vredna 40 hiljada dinara

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje