Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Donji Tovarnik

Svinjarska koleba

U dvorištu Lovačkog doma u Donjem Tovarniku napravljena je replika tradicionalne svinjarske kolibe kao podsećanje na nekadašnji način života stočara iz Donjeg - svinjskog Srema. Turisti imaju priliku da se ogreju kraj otvorenog ognjišta, da gledaju kako se sprema sremski svinjarski paprikaš, da sami peku slaninicu na štapu, uživaju u ukusu krompira u ljusci prelivenog droždinom, da probaju tradicionalne specijalitete od divljači. Ugođaj u ovoj plamenom vatre oplemenjenoj kolibi upotpunjuju priče iskusnih lokalnih lovaca.

pročitajte više
Predeo gde priroda grli istoriju

Crkva Majke Angeline (Manastir Obed)

Nalazi se na malom uzvišenju unutar potkovice Obedske bare. O ktitoru manastira Obed, kao i o preciznom vremenu njegovog nastanka, prepleću se legende i istorijske činjenice. Tako je u narodu ovog kraja ukorenjeno verovanje da je ovu drvenu crkvu podigla despotica Angelina Branković od drvene građe broda kojim je sa sinovima i moštima svog supruga despota Stefana doplovila do Kupinika 1486. godine, u znak zahvalnosti Bogu što je srećno doputovala.

pročitajte više
Sedište Turističke organizacije opštine Pećinci

Etno kuća u Kupinovu

Najstarija očuvana stambena zgrada u selu je kuća porodice Putnik, sada Etno-kuća. Građena je krajem 18. veka i u potpunosti je očuvala prvobitni izgled. Okućnica je organizovana kao tradicionalno seosko domaćinstvo sa početka 19. veka koje uz kuću sadrži i prateće zgrade: vajat i štalu, ambar, hlebnu peć, ili „furunu“ i zidani bunar sa drvenom kapom.

pročitajte više
Predeo gde priroda grli istoriju

Obedska bara

Specijalni rezervat prirode Obedska bara je u svetu čuveno močvarno područje, koje je kroz svoju dugu istoriju predstavljalo pravo utočište za živi svet, ali i za mnogobrojne istraživače. Nalazi se u opštini Pećinci.

pročitajte više
Opština Pećinci

Lider u privlačenju investicija

Naš cilj je da nastavimo u istom smeru, unapredimo postojeći nivo usluga, infrastrukturu i kreiramo što povoljniji lokalni privredni ambijent u cilju povećanja broja privrednih subjekata koji posluju na teritoriji naše opštine. Pozivamo Vas. Dođite, investirajte u opštinu Pećinci. Podelite uspeh sa uspešnima!

pročitajte više

Servisi

Vreme
19ºC Showers
Kursna lista

26.09.2017

Kupovni Srednji Prodajni
CHF CHF 102.14 104.22 108.39
GBP GBP 129.01 135.80 142.59
USD USD 97.25 100.77 104.81
EUR EUR 117.61 119.40 122.38
Anketa

Da li vam se svidja novi sajt?

GLASAJ

Rezultati ankete

Aktuelno

Popravke kućnih instalacija do kraja septembra Utorak, 26. Septembar 2017.

Popravke kućnih instalacija do kraja septembra

U toplani pećinačkog Javno komunalnog preduzeća “Sava” sve je spremno za novu grejnu sezonu. Iz JKP “Sava” najavljuju da će od 02. oktobra biti puštena voda u toplovod, i apeluju na korisnike daljinskog sistema grejanja u Pećincima da do tog datuma završe sa popravkama na kućnim instalacijama, koje

Devetka Hajduka 1932 Utorak, 26. Septembar 2017.

Devetka Hajduka 1932

Sutra planska isključenja struje Ponedeljak, 25. Septembar 2017.

Sutra planska isključenja struje

Pobeda košarke Ponedeljak, 25. Septembar 2017.

Pobeda košarke

Pobeda šimanovačkih i dečkih šahista Ponedeljak, 25. Septembar 2017.

Pobeda šimanovačkih i dečkih šahista

SPORTSKI VIKEND ZA NAMA Nedelja, 24. Septembar 2017.

SPORTSKI VIKEND ZA NAMA

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje