Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Donji Tovarnik

Svinjarska koleba

U dvorištu Lovačkog doma u Donjem Tovarniku napravljena je replika tradicionalne svinjarske kolibe kao podsećanje na nekadašnji način života stočara iz Donjeg - svinjskog Srema. Turisti imaju priliku da se ogreju kraj otvorenog ognjišta, da gledaju kako se sprema sremski svinjarski paprikaš, da sami peku slaninicu na štapu, uživaju u ukusu krompira u ljusci prelivenog droždinom, da probaju tradicionalne specijalitete od divljači. Ugođaj u ovoj plamenom vatre oplemenjenoj kolibi upotpunjuju priče iskusnih lokalnih lovaca.

pročitajte više
Opština Pećinci

Lider u privlačenju investicija

Naš cilj je da nastavimo u istom smeru, unapredimo postojeći nivo usluga, infrastrukturu i kreiramo što povoljniji lokalni privredni ambijent u cilju povećanja broja privrednih subjekata koji posluju na teritoriji naše opštine. Pozivamo Vas. Dođite, investirajte u opštinu Pećinci. Podelite uspeh sa uspešnima!

pročitajte više
Predeo gde priroda grli istoriju

Crkva Majke Angeline (Manastir Obed)

Nalazi se na malom uzvišenju unutar potkovice Obedske bare. O ktitoru manastira Obed, kao i o preciznom vremenu njegovog nastanka, prepleću se legende i istorijske činjenice. Tako je u narodu ovog kraja ukorenjeno verovanje da je ovu drvenu crkvu podigla despotica Angelina Branković od drvene građe broda kojim je sa sinovima i moštima svog supruga despota Stefana doplovila do Kupinika 1486. godine, u znak zahvalnosti Bogu što je srećno doputovala.

pročitajte više
Predeo gde priroda grli istoriju

Obedska bara

Specijalni rezervat prirode Obedska bara je u svetu čuveno močvarno područje, koje je kroz svoju dugu istoriju predstavljalo pravo utočište za živi svet, ali i za mnogobrojne istraživače. Nalazi se u opštini Pećinci.

pročitajte više
Sedište Turističke organizacije opštine Pećinci

Etno kuća u Kupinovu

Najstarija očuvana stambena zgrada u selu je kuća porodice Putnik, sada Etno-kuća. Građena je krajem 18. veka i u potpunosti je očuvala prvobitni izgled. Okućnica je organizovana kao tradicionalno seosko domaćinstvo sa početka 19. veka koje uz kuću sadrži i prateće zgrade: vajat i štalu, ambar, hlebnu peć, ili „furunu“ i zidani bunar sa drvenom kapom.

pročitajte više

Servisi

Anketa

Da li vam se sviđa novi sajt?

GLASAJ

Rezultati ankete

Aktuelno

Berba kukuruza u punom jeku Subota, 21. Septembar 2019.

Berba kukuruza u punom jeku

Poljoprivredni proizvođači sa teritorije pećinačke opštine već uveliko koriste poslednje dane kasnog leta kako bi obavili vršidbu i berbu kukuruza i pripremili zemljište za jesenju setvu. Kao jedna od glavnih kultura u Donjem Sremu, kukuruz je nezaobilazan i u atarima pećinačke opštine gde je ove godine zasejano je ukupno 6255

Čuvajmo našu planetu Subota, 21. Septembar 2019.

Čuvajmo našu planetu

U nedelju besplatni pregledi Petak, 20. Septembar 2019.

U nedelju besplatni pregledi

Sportski vikend pred nama Petak, 20. Septembar 2019.

Sportski vikend pred nama

Ogarčani se odazvali apelu Četvrtak, 19. Septembar 2019.

Ogarčani se odazvali apelu

Plansko isključenje struje najavljeno za sutra Četvrtak, 19. Septembar 2019.

Plansko isključenje struje najavljeno za sutra

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje