Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Utorak, 4. Decembar 2018.

Uskoro nova linija za proizvodnju boja

Povratak

Uskoro nova linija za proizvodnju boja
Uskoro nova linija za proizvodnju boja

Predsednik opštine Pećinci mr Željko Trbović posetio je kompaniju Isomat, gde ga je sa proizvodnim programom ove grčke kompanije upoznao generalni direktor Spiros Vlahos. Isomat je na srpskom tržištu od 2005. godine, 2007. su kupili zemljište u Šimanovcima, a fabrika u koju je investirano 11 miliona evra je počela sa radom 2010. godine i trenutno upošljava 49 radnika.

Isomat je porodična kompanija osnovana 1980. godine sa sedištem u Solunu, a posluje u 43 zemlje širom sveta, sa prometom od 70 miliona evra. Iz fabrike u Šimanovcima pokrivamo tržište Hrvatske, Slovenije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore. Kompanija je počela kao proizvođač izolacionih materijala u građevinarstvu. Sada su u našem asortimanu prepoznatljivi i građevinski lepkovi, fug mase i boje, a odnedavno i poliuretanske hidroizolacije. Trenutno se 80 odsto robe koju plasiramo iz centra u Šimanovcima ovde i proizvodi, dok se ostatak uvozi iz naše fabrike u Solunu - rekao nam je Vlahos.

Spiros Vlahos kaže da su uslovi za poslovanje u Srbiji i opštini Pećinci bolji nego u nekim zemljama u okruženju i da kompanija ima planove za proširenje posla.

Građevinska industrija je u ekspanziji i to se najbolje meri kroz prodaju cementa. Ove godine prodaja cementa će biti u rekordnom porastu za osam, a možda čak i devet odsto. To je veliki skok, obično je u pitanju porast za tri do četiri odsto, a cementare planiraju skok od osam do devet odsto i u narednoj godini, što je bitno i za nas. Prošle godine investirali smo u novu liniju za proizvodnju fasada, a sada planiramo automatizaciju linije za proizvodnju boja. To su ozbiljne investicije i naši planovi ovde su dugoročni. Za lokalnu samoupravu je važno da ima zadovoljne investitore, jer na svakog zadovoljnog investitora dolazi još dva do tri nova. Normalno, ne treba izlaziti u susret po svaku cenu. Sve mora da bude po propisu i svi mi moramo da poštujemo zakone zemlje u kojoj poslujemo. Dovoljno je pogledati kakva je situacije bila u Šimanovcima 2005. godine, kada sam ja prvi put došao, a kakva je sada. Ovde je situacija odlična - kaže Vlahos, koji se kao beogradski student odavno u našoj zemlji ne oseća kao gost.

Predsednik Trbović je naglasio da mu svaka ozbiljna kompanija koja ima dugoročne planove za poslovanje daje razloga da sa optimizmom gleda na budućnost razvoja privrede u našoj opštini.

Naš domaćin je rekao jednu veliku istinu, a to je da su naša najbolja preporuka kod budućih investitora zadovoljne kompanije koje već posluju u našoj opštini. Zato kod nas svaki investitor dobija maksimalnu podršku i zato stalno radimo na unapređenju privrednog ambijenta. Zato smo osnovali i Privredni savet opštine Pećinci u kojem su više od polovine članova predstavnici privatnog sektora i kroz koji privrednicima pružamo priliku da svojim predlozima i inicijativama utiču na donošenje odluka kojima se menja privredni ambijent. Zato i posećujemo preduzeća koja posluju u našoj opštini, jer želimo da u direktnom kontaktu čujemo koliko su zadovoljni i da li postoje problemi u čijem rešavanju možemo da pomognemo - izjavio je prvi čovek pećinačke opštine.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje