Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Sreda, 8. Avgust 2018.

Ogar dao 138 učesnika NOB-a

Povratak

Ogar dao 138 učesnika NOB-a
Ogar dao 138 učesnika NOB-a

Danas se u Ogaru obeležava seoska slava. Program obeležavanja slave počeo je polaganjem venca na spomen obeležje palim borcima i žrtvama fašizma iz Drugog svetskog rata u centru naselja. Venac je položio zamenik predsednika Opštine Pećinci Zoran Vojkić u prisustvu predstavnika Saveta mesne zajednice, meštana Ogara i gostiju, a prisutne je pozdravio Milan Aleksić član Saveta MZ i odbornik u Skupštini opštine Pećinci.

U Narodno-oslobodilačkom ratu aktivno bilo je uključeno 138 meštana Ogara. Polovina njih je poginula, a na spomen obeležju su pored imena boraca i imena 40 nevinih žrtava iz Ogara.

Program obeležavanja seoske slave u Ogaru, nastavlja se tokom popodneva, koje je rezervisano za sportska takmičenja. Na fudbalskom igralištu Šumara od 15.00 časova sastaju se kadeti FK „Šumar“ i gosti iz Popinaca FK „Napredak“. Nakon kadeta, u 17.30 časova na teren izlaze fudbaleri prvog tima Šumara i gosti iz Vitojevaca FK „Partizan“, dok su večernji sati rezervisani za rok koncert benda Matrix“ u dvorištu Aksentijevog kućerka, a početak je zakazan za 21.00 čas.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje