Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Utorak, 10. Jul 2018.

Popinčani i dalje sremskoligaši

Povratak

Popinčani i dalje sremskoligaši
Popinčani i dalje sremskoligaši

Danas je u Starim Banovcima održana sednica Izvršnog odbora Fudbalskog Saveza Vojvodine na kojoj je, između ostalog, usvojen predlog da u predstojećoj sezoni 2018/2019. godine Srpska liga – Vojvodina umesto 16 broji 18 klubova. Ova odluka važi samo za predstojeću sezonu, a zahvaljujući toj odluci u ovom rangu takmičenja ostaju Dunav iz Starih Banovaca i Radnički iz Sremske Mitrovice.

Sa druge strane, takva odluka utiče na sastav nižih liga, u kojima igraju i klubovi iz pećinačke opštine:

VOJVOĐANSKA LIGA – JUG

Na žalost, u ovoj ligi neće biti klubova iz pećinačke opštine. Iako se tokom zimske pauze poprilično pojačalo, Kupinovo nije uspelo da izbori opstanak. S druge strane, Sloboda iz Donjeg Tovarnika, nije iskoristila mogućnost da se, kao drugoplasirani sremskoligaš, kroz utakmice baraža, plasira u ovu ligu.

SREMSKA LIGA

Proteklo prvenstvo nije bilo uspešno za predstavnike fudbala iz pećinačke opštine. Sloboda iz Donjeg Tovarnika nije uspela da se plasira u Vojvođansku ligu – Jug. U finalnom dvomeču baraža više sreće imao je rumski Prvi maj. Podrinje iz Mačvanske Mitrovice kao šampion i Prvi maj su se plasirali u Vojvođansku ligu – Jug. Hrtkovci, kao poslednje plasirana ekipa i zbog više neodigranih utakmica, prebačena je u najniži rang takmičenja. Po tabeli, Napredak iz Popinaca je ispao u niži stepen takmičenja – Međuopštinsku ligu Srem, a sa njim i Lukovo. Tako je bilo nakon odigranih prvenstvenih utakmica i utakmica baraža. Međutim, zahvaljujući napred navedenoj odluci Izvršnog odbora FSV, koja je imala uticaja i na sastav ove lige, Napredak i Ljukovo su ostali sremskoligaši.

Dakle, u sezoni 2018/2019. u ovoj ligu u konkurenciji će biti „kao starosedeoci“: Sloboda (Donji Tovarnik), Železničar (Inđija), Partizan (Vitojevci), Borac (Klenak), Graničar (Adaševci), Rudar (Vrdnik), PSK Putinci, Budućnost (Salaš Noćajski), Jadran (Golubinci), Borac (Martinci), Sloven (Ruma), Napredak (Popinci) i Ljukovo. Iz Vojvođanske lige – Jug ispalo je samo Kupinovo, dok su iz Međuopštinske lige Srem došli: Polet iz Novih Karlovaca i Donji Petrovci.

MEĐUOPŠTINSKA LIGA SREM

U ovoj ligi je bili najviše promena. I pored neubedljivog starta, a potom i serije od 18 utakmica bez poraza, Donji Srem 2015 iz Pećinaca nije uspeo da se plasira među prve četiri ekipe i da izbori pravo da se kroz utakmice baraža plasira u Sremsku ligu: na kraju prvenstva bio je peti. Graničar iz Obreža je završio na sedmom mestu. OFK Brestač je u drugom delu sezone bio prilično neubedljiv, te se našao među ekipama koje su ispale: zajedno sa Graničarom iz Kuzmina i Slobodom iz Šašinaca. Zeka Buljubaša iz Ravnja i Sloga iz Vognja su „profitirali“ zbog više puta navedene odluke IO FS Vojvodine, te i dalje ostaju u ovom rangu.

U takmičarskoj 2018/2019. godini, u Međuopštinskoj ligi Srem takmičiće se: Napredak iz Žarkovaca, Donji Srem 2015 iz Pećinaca, Mladost iz Buđanovaca, OFK Bikić iz Bikić Dola, Graničar iz Obreža, Mitros iz Sremske Mitrovice, Fruškogorac iz Manđelosa, Fruška gora iz Rume, Hajduk iz Višnjićeva, Sloga iz Čalme i Zeka Buljubaša iz Ravnja. Iz Sremske lige niko nije ispao, dok su iz opštinskih liga (kao prvaci) došli: BSK iz Bešenova (prvak Gradske lige Sremska Mitrovica), Šumar iz Ogara (OFL Pećinci), Sloga iz Vognja (OFL Ruma – Irig), Krušedol (OFL Inđija – Stara Pazova – Irig) i Obilić 1993 iz Kukujevaca (OFL Šid).

OPŠTINSKA LIGA – PEĆINCI

U ovoj ligi bilo je osam klubova: Šumar iz Ogara, Hajduk 1932 iz Šimanovaca, Mladost 1935 iz Prhova, Lovac iz Karlovčića, Kameni iz Ašanje, Sremac iz Deča, Vitez iz Subotišta i Sloven iz Sibača. Šumar se, kao prvak, plasirao u Međuopštinsku ligu Srem, a iz iste lige je ispao OFK Brestač. Prema najavama, u novoj sezoni u sistem takmičenja biće uključen Srem iz Sremskih Mihaljevaca, koji jednu godinu nije bio aktivan.

4B LIGA FS BEOGRADA

Posle dugog niza godina takmičenja sa „vršnjacima“ iz Srema i Mačve, veterani Hajduka iz Šimanovaca se već dve godine takmiče sa klubovima FS Beograda. U nedavno završenom prvenstvu 4B Lige, Hajduk je ubedljivo osvojio prvo mesto, sa 25 pobeda i samo jednom nerešenom utakmicom. Od sledeće jeseni, Hajduk će se takmičiti u Trećoj ligi.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje