Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Utorak, 5. Decembar 2017.

Slatki paketi i knjige za decu iz Dnevnog boravka

Povratak

Slatki paketi i knjige za decu iz Dnevnog boravka
Slatki paketi i knjige za decu iz Dnevnog boravka

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, Dnevni boravak za decu i mlade sa smetnjama u razvoju u Subotištu juče su posetili predstavnici opštine Pećinci i pećinačkog Centra za socijalni rad i tom prilikom uručili deci koja posećuju ovu ustanovu prigodne poklone. Sa korisnicima Dnevnog boravka družili su se Milan Stepanović predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Pećinci i Biljana Jovičić direktorka pećinačkog Centra za socijalni rad sa saradnicima.

Prema rečima Biljane Jovičić, u pećinačkoj opštini osobe sa invaliditetom mogu da posećuju Dnevni boravak u Subotištu, koji uspešno funkcioniše skoro sedam godina, a dvanaest osoba sa invaliditetom svakodnevno koristi usluge Boravka.

„Zahvaljujući finansiranju pećinačke lokalne samouprave naš Dnevni boravak uspešno funkcioniše. Proteklih meseci ugrađen nam je video nadzor, što dodatno povećava bezbednost korisnika, a i okrečene su sve prostorije, koje su oplemenile i osvežile kompletan prostor. Imamo i jako dobru saradnju sa udruženjima žena iz naše opštine, koje organizuju jednom nedeljno razne radionice sa korisnicima, što je jako dobro za njih“ – istakla je Jovičić.

Korisnici Dnevnog boravka obradovali su se slatkim paketima koje im je uručila Biljana Jovičić, kao i knjigama i slikovnicama Saveta za bezbednost saobraćaja, a kako nam je rekao Milan Stepanović edukativne slikovnice prvenstveno imaju za cilj da ukažu deci na pravila ponašanja u saobraćaju.

„Međunarodni dan osoba sa invaliditetom svakako je prilika da se lokalnoj zajednici ukaže na osobe sa invaliditetom i da razlike koje postoje među njima budu manje izražene. Naš cilj iz Saveta za bezbednost saobraćaja je da ove osobe naučimo pravilima ponašanja u saobraćaju i kako da bezbedno stignu od kuće do Dnevnog boravka i nazad“ – rekao je Stepanović.

Korisnici Dnevnog boravka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju u Subotištu Dan osoba sa invaliditetom obeležili su i aktivno učestvujući u radionici pustovanja vune, koju je organizovalo Udruženje žena „Kolevka Srema“ iz Pećinaca.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje