Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Utorak, 10. Oktobar 2017.

Promovisali jednodnevnu turističku rutu i Kurzovina fest

Povratak

Promovisali jednodnevnu turističku rutu i Kurzovina fest
Promovisali jednodnevnu turističku rutu i Kurzovina fest

Na jubilarnom 50. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu, održanom od 5. do 7. oktobra, na štandu Turističke organizacije Vojvodine predstavila se i Turistička organizacija opštine Pećinci.

Po rečima v.d. direktorke TO Pećinci Ljubice Bošković, ovo je peti nastup pećinačke turističke organizacije na novosadskom sajmu, a i ovoga puta je promovisana jednodnevna turistička ruta kroz opštinu Pećinci, koja u okviru jednodnevnog izleta povezuje krajnji jug i krajnji sever opštine Pećinci i koja se do sada pokazala kao najuspešniji turistički proizvod naše opštine.

„Ove godine iskoristili smo priliku da široj javnosti predstavimo i novu turističku manifestaciju u našoj opštini – „Kurzovina fest“, koja će biti održana 14. oktobra, u dvorištu Aksentijevog kućerka u Ogaru. Ova manifestacija će kroz bogat kulturno-zabavni program, razna takmičenja i kulinarske specijalitete odati počast jednoj od najznačajnijih poljoprivrednih kultura u Sremu „kuruzu“ i neizostavnoj „kurzovini“. Očekujemo da će Kurzovina fest, s obzirom da se bavi tematikom bliskom Sremcima, izazvati veliko interesovanje i privući brojne posetioce“ – kaže Bošković.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje