Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Subota, 18. Mart 2017.

Produbljivanje saradnje u obostranom interesu

Povratak

"Drago mi je što su našem predstavljanju prisustvovali i uspešni privrednici iz srpske dijaspore u Beču, koji mogu da budu temelj povezivanja naše i austrijske privrede“ – rekla je prva žena pećinačke opštine.

Produbljivanje saradnje u obostranom interesu
Produbljivanje saradnje u obostranom interesu

Privredni potencijali pećinačke opštine predstavljeni su 16. marta u Privrednoj komori Beča, pred 25 predstavnika privrede austrijske prestonice. Ovo predstavljanje organizovano je uz podršku Ambasade Republike Srbije u Austriji, a pećinačku delegaciju predvodila je predsednica opštine Dubravka Kovačević Subotički, koja je tim povodom izjavila da je prezentacija za cilj imala da se bečki privrednici upoznaju sa mogućnostima za ulaganje u pećinačku opštinu.

„Prisutne privrednike smo upoznali sa svim prednostima za investiranje na teritoriji naše opštine – od blizine Beograda i aerodroma do efikasne lokalne administracije i pune logističke podrške koju pružamo investitorima od prvog kontakta sa lokalnom samoupravom do konačne realizacije investicije, a tokom prezentacije imali su priliku da saznaju koje velike svetske kompanije već godinama uspešno posluju u našoj opštini. Drago mi je što su našem predstavljanju prisustvovali i uspešni privrednici iz srpske dijaspore u Beču, koji mogu da budu temelj povezivanja naše i austrijske privrede“ – rekla nam je prva žena pećinačke opštine i dodala da su tokom posete Beču uspostavljeni kontakti koji u budućnosti mogu doprineti većem broju austrijskih investitora u pećinačkoj opštini.

„Uspostavili smo kontakt i sa gospođom Erikom Teoman Brener, ekonomskim savetnikom u predstavništvu Privredne komore Austrije u Beogradu i ja se nadam da ćemo u narednom periodu biti u mogućnosti da produbimo saradnju u obostranom interesu“ – izjavila je Kovačević Subotički.

U predstavljanju opštine Pećinci u Beču učestvovao je i Ginter Fridrih iz centrale koncerna Lagermax u Austriji. On je prisutne upoznao sa ovom kompanijom, kojoj je već godinama sedište za celu Srbiju u Šimanovcima, ali i sa prednostima poslovanja u opštini Pećinci.

Nakon prezentacije u Privrednoj komori Beča delegaciju pećinačke opštine, u kojoj su pored predsednice opštine bili i njen zamenik Zoran Vojkić, načelnik Opštinske uprave Željko Trbović, pomoćnik predsednice Dejan Živanović, Radivoj Milošević iz opštinskog Odeljenja za privredu i direktor pećinačkog Kulturnog centra Jovan Devrnja, primio je amabasador Republike Srbije u Austriji Pero Janković.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje