Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Доњи Товарник

Свињарска колеба

У дворишту Ловачког дома у Доњем Товарнику направљена је реплика традиционалне свињарске колибе као подсећање на некадашњи начин живота сточара из Доњег - свињског Срема. Туристи имају прилику да се огреју крај отвореног огњишта, да гледају како се спрема сремски свињарски паприкаш, да сами пеку сланиницу на штапу, уживају у укусу кромпира у љусци преливеног дрождином, да пробају традиционалне специјалитете од дивљачи. Угођај у овој пламеном ватре оплемењеној колиби употпуњују приче искусних локалних ловаца.

прочитајте више
Предео где природа грли историју

Црква Мајке Ангелине (Манастир Обед)

Налази се на малом узвишењу унутар потковице Обедске баре. О ктитору манастира Обед, као и о прецизном времену његовог настанка, преплећу се легенде и историјске чињенице. Тако је у народу овог краја укорењено веровање да је ову дрвену цркву подигла деспотица Ангелина Бранковић од дрвене грађе брода којим је са синовима и моштима свог супруга деспота Стефана допловила до Купиника 1486. године, у знак захвалности Богу што је срећно допутовала.

прочитајте више
Предео где природа грли историју

Обедска бара

Специјални резерват природе Обедска бара је у свету чувено мочварно подручје, које је кроз своју дугу историју представљало право уточиште за живи свет, али и за многобројне истраживаче. Налази се у општини Пећинци.

прочитајте више
Седиште Туристичке организације општине Пећинци

Етно кућа у Купинову

Најстарија очувана стамбена зграда у селу је кућа породице Путник, сада Етно-кућа. Грађена је крајем 18. века и у потпуности је очувала првобитни изглед. Окућница је организована као традиционално сеоско домаћинство са почетка 19. века које уз кућу садржи и пратеће зграде: вајат и шталу, амбар, хлебну пећ, или „фуруну“ и зидани бунар са дрвеном капом.

прочитајте више

Сервиси

Анкета

Да ли вам се свиђа нови сајт?

ГЛАСАЈ

Резултати анкете

Актуелно

Од Владе Србије 10 милиона за уређење трга у Пећинцима Уторак, 23. Април 2019.

Од Владе Србије 10 милиона за уређење трга у Пећинцима

Председник општине Пећинци мр Жељко Трбовић потписао је јуче у Београду уговор којим се општини Пећинци додељују средства у износу од 10 милиона динара за суфинансирање радова на уређењу трга око храма Светог Николе у Пећинцима. Министарство државне управе

Нова победа Хајдука Уторак, 23. Април 2019.

Нова победа Хајдука

Измена режима саобраћаја Уторак, 23. Април 2019.

Измена режима саобраћаја

Три нова бода за Напредак Понедељак, 22. Април 2019.

Три нова бода за Напредак

Шимановчани победници Купа Понедељак, 22. Април 2019.

Шимановчани победници Купа

Спортски викенд за нама Недеља, 21. Април 2019.

Спортски викенд за нама

Календар

Кликните на означено поље за детаље