Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Седиште Туристичког инфо-центра

Етно кућа у Купинову

Најстарија очувана стамбена зграда у селу је кућа породице Путник, сада Етно-кућа. Грађена је крајем 18. века и у потпуности је очувала првобитни изглед. Окућница је организована као традиционално сеоско домаћинство са почетка 19. века које уз кућу садржи и пратеће зграде: вајат и шталу, амбар, хлебну пећ, или „фуруну“ и зидани бунар са дрвеном капом.

прочитајте више
Доњи Товарник

Свињарска колеба

У дворишту Ловачког дома у Доњем Товарнику направљена је реплика традиционалне свињарске колибе као подсећање на некадашњи начин живота сточара из Доњег - свињског Срема. Туристи имају прилику да се огреју крај отвореног огњишта, да гледају како се спрема сремски свињарски паприкаш, да сами пеку сланиницу на штапу, уживају у укусу кромпира у љусци преливеног дрождином, да пробају традиционалне специјалитете од дивљачи. Угођај у овој пламеном ватре оплемењеној колиби употпуњују приче искусних локалних ловаца.

прочитајте више
Предео где природа грли историју

Обедска бара

Специјални резерват природе Обедска бара је у свету чувено мочварно подручје, које је кроз своју дугу историју представљало право уточиште за живи свет, али и за многобројне истраживаче. Налази се у општини Пећинци.

прочитајте више
Предео где природа грли историју

Црква Мајке Ангелине (Манастир Обед)

Налази се на малом узвишењу унутар потковице Обедске баре. О ктитору манастира Обед, као и о прецизном времену његовог настанка, преплећу се легенде и историјске чињенице. Тако је у народу овог краја укорењено веровање да је ову дрвену цркву подигла деспотица Ангелина Бранковић од дрвене грађе брода којим је са синовима и моштима свог супруга деспота Стефана допловила до Купиника 1486. године, у знак захвалности Богу што је срећно допутовала.

прочитајте више

Сервиси

Курсна листа

01.03.2017

Куповни Средњи Продајни
CHF CHF 113.97 116.30 118.62
GBP GBP 137.86 145.12 152.37
USD USD 114.35 117.29 120.22
EUR EUR 121.99 123.84 125.70
Анкета

Да ли вам се свиђа нови сајт?

ГЛАСАЈ

Резултати анкете

Актуелно

Од данас овера докумената само код нотара Среда, 1. Март 2017.

Од данас овера докумената само код нотара

Све послове везане за оверу докумената, које су грађани пећиначке општине до сада обављали у Општинској управи општине Пећинцими или у Основном суду у Руми од данас се могу извршити само код нотара у Пећинцима и Руми, јер су послови овере од данас у искључивој надлежности јавних бележника. У случају

Календар

Кликните на означено поље за детаље