Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Доњи Товарник

Свињарска колеба

У дворишту Ловачког дома у Доњем Товарнику направљена је реплика традиционалне свињарске колибе као подсећање на некадашњи начин живота сточара из Доњег - свињског Срема. Туристи имају прилику да се огреју крај отвореног огњишта, да гледају како се спрема сремски свињарски паприкаш, да сами пеку сланиницу на штапу, уживају у укусу кромпира у љусци преливеног дрождином, да пробају традиционалне специјалитете од дивљачи. Угођај у овој пламеном ватре оплемењеној колиби употпуњују приче искусних локалних ловаца.

прочитајте више
Предео где природа грли историју

Црква Мајке Ангелине (Манастир Обед)

Налази се на малом узвишењу унутар потковице Обедске баре. О ктитору манастира Обед, као и о прецизном времену његовог настанка, преплећу се легенде и историјске чињенице. Тако је у народу овог краја укорењено веровање да је ову дрвену цркву подигла деспотица Ангелина Бранковић од дрвене грађе брода којим је са синовима и моштима свог супруга деспота Стефана допловила до Купиника 1486. године, у знак захвалности Богу што је срећно допутовала.

прочитајте више
Предео где природа грли историју

Обедска бара

Специјални резерват природе Обедска бара је у свету чувено мочварно подручје, које је кроз своју дугу историју представљало право уточиште за живи свет, али и за многобројне истраживаче. Налази се у општини Пећинци.

прочитајте више
Седиште Туристичке организације општине Пећинци

Етно кућа у Купинову

Најстарија очувана стамбена зграда у селу је кућа породице Путник, сада Етно-кућа. Грађена је крајем 18. века и у потпуности је очувала првобитни изглед. Окућница је организована као традиционално сеоско домаћинство са почетка 19. века које уз кућу садржи и пратеће зграде: вајат и шталу, амбар, хлебну пећ, или „фуруну“ и зидани бунар са дрвеном капом.

прочитајте више

Сервиси

Анкета

Да ли вам се свиђа нови сајт?

ГЛАСАЈ

Резултати анкете

Актуелно

Три насеља сутра без струје Уторак, 19. Фебруар 2019.

Три насеља сутра без струје

Електродистрибуција Рума најавила је за сутра радове на електромрежи, због чега ће без напајања електричном енергијом сутра остати потрошачи у Суботишту, Прхову, Сибачу. У периоду од 9.00 до 11.00 без струје биће потрошачи у Суботишту у улици Партизанска, непарна страна од бр. 17 до бр. 51. Потрошачи у

66,7 милиона за нови вртић у Шимановцима Понедељак, 18. Фебруар 2019.

66,7 милиона за нови вртић у Шимановцима

Пећинчани играли нерешено на Сувачи Понедељак, 18. Фебруар 2019.

Пећинчани играли нерешено на Сувачи

Традиција дуга неколико векова Понедељак, 18. Фебруар 2019.

Традиција дуга неколико векова

Спортски викенд за нама Понедељак, 18. Фебруар 2019.

Спортски викенд за нама

Слобода поражена у Старој Пазови Недеља, 17. Фебруар 2019.

Слобода поражена у Старој Пазови

Календар

Кликните на означено поље за детаље