Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Субота, 1. Април 2023.

Још једна потврда квалитета нашег фотографа

Повратак

Још једна потврда квалитета нашег фотографа
Још једна потврда квалитета нашег фотографа

Слободан Чавић, фотограф из Шимановаца, добио је позив из Литваније да у граду Дусету, у Даилес галерији одржи самосталну изложбу. Изложба ће бити одржана од 23.септембра до 20. октобра, а Чавић ће се у Литванији представити са 50 радова на тему Фотографије из реалног живота.

Чавић каже да је од стране колега из Литваније запажен као најактивнији фотограф из Србије у 2022. години, са бројним међународним признањима и високим међународним звањима.

„Током 2022. године наступио сам на 200 домаћих и међународних изложби, на којима сам освојио преко 200 медаља и преко 300 похвала. Тако су ме запазиле колеге из Литваније и уследио је позив од кустоса и директора галерије, на који сам се са задовољством одазвао. Посебна ми је част што у Литванију идем и као представник Фото савеза Србије и што ћу на неки начин бити амбасадор српске фотографије, али и то што ћу кроз своје фотографије имати прилику да литванској публици представим нашу пећиначку општину и моје Шимановце“ – рекао нам је Чавић и додао да се нада да ће његова изложба бити почетак сарадње фотографа из Литваније и Србије и да ће литвански фотографи имати прилику да се представе у нашој земљи, као и домаћи фотографи у Литванији.

Чавић ће у време изложбе боравити у Литванији, где ће и лично имати прилику да публици представи своје радове.

Календар

Кликните на означено поље за детаље