Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Петак, 6. Јануар 2023.

Општина Пећинци обрадовала децу из Лепосавића са 200 пакетића

Повратак

Општина Пећинци обрадовала децу из Лепосавића са 200 пакетића
Општина Пећинци обрадовала децу из Лепосавића са 200 пакетића

Председник општине Пећинци Синиша Ђокић посетио је јуче општину Лепосавић на Косову и Метохији, где га је је дочекао председник ове општине Зоран Тодић. Ђокић је том приликом, заједно са домаћином, уручио 200 пакетића деци из Предшколске установе „Наша радост“ у Лепосавићу и деци из села Каменица, које је донирала Општина Пећинци.

Председник Ђокић је том приликом истакао да му је увек посебна част и задовољство да посети Косово и Метохију и општину Лепосавић и да обрадује малишане из Лепосавића, посебно уочи највећег хришћанског празника.

„Општина Пећинци помаже општину Лепосавић већ годинама и увек ћемо стојати иза ове наше деце и трудити се да им омогућимо да имају макар приближно такво детињство какво имају деца у остатку Србије. Наша општина стипендира седморо ученика без једног или без оба родитеља из општине Лепосавић и са том праксом ћемо наставити и наредних година. Мени је данас срце пуно, јер сматрам да је Косово срце Србије и да га морамо неговати као и било који други део Србије“ – поручио је председник Ђокић, који је у посету Лепосавићу дошао са сином.

Председник општине Лепосавић, Зоран Тодић, захвалио се председнику Ђокићу на, како је рекао, константној бризи и подршци која траје.

„Свака посета наших осведочених пријатеља из централне Србије и Војводине прави је празник за нашу општину. Ово је само још један у низу доказа да нисмо сами, да су наши пријатељи увек уз нас. Захваљујемо им се, јер нашој деци доносе додатну радост. Ми ћемо се трудити и радити да и у будућности, уз помоћ Канцеларије за Косово и Метохију и државе Србије, обезбедимо све потребне услове како би наша деца имала што квалитетније услове за безбрижно детињство и одрастање. Такође захвалност дугујемо и великом хуманитарцу Мију Радовановићу из села Каменица за његов добротворни рад који оставља траг у нашој општини“ - рекао је Тодић.

Јуче је деци која похађају предшколске установе са територије општине Лепосавић подељено укупно више од 600 поклон пакетића. Град Ужице обезбедио је пакетиће за ПУ „Бамби“ из Сочанице, док су за ПУ „Весело детињство“ из Лешка заједнички допринос дале општине Стара Пазова, Бач, Пожега, Косјерић, Богатић, Бачка Паланка, Лебане, Мерошина, Осечина и Љубовија, као и неколико привредника.

Календар

Кликните на означено поље за детаље