Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Četvrtak, 16. Mart 2023.

Usluga socijalne zaštite za osetljive grupe

Povratak

Usluga socijalne zaštite za osetljive grupe
Usluga socijalne zaštite za osetljive grupe

Na završnoj konferenciji projekta Nemačko-srpske razvojne saradnje „Usluge socijalne zaštite za osetljive grupe“ održanoj početkom marta, koji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, prezentovani su, između ostalog, i rezultati uspostavljanja novih usluga, kao što je Terenski saradnik koja je uspostavljena u oktobru prošle godine.

Među pet najreprezentativnijih pružaoca usluga našao se i pećinački Centar za socijalni rad, a po rečima direktorke ove ustanove Biljane Jovičić usluga terenskog saradnika za cilj je imala dosezanje do marginalizovanih društvenih grupa, pružanje materijalne i psihosocijalne usluge.

„Uvođenjem ove usluge direktnu korist imala su staračka i samačka domaćinstva, osetljive grupe, hronično obolela lica, materijalno neobezbeđena lica i lica bez porodične podrške, kojima smo isporučili medicinska pomagala kao što su ortopedska pomagala, aparati za merenje nivoa šećera u krvi, aparati za merenje pritiska, hodalice i invalidska kolica, u zavisnosti od njihovih potreba. Takođe, usluga je podrazumevala i pomoć prilikom odvođenja kod lekara, nabavci lekova i slično. Svu opremu koju smo isporučili našim korisnicima obezbedio nam je GIZ, koji su takođe našem Centru isporučili laptopove i multifunkcionalne štampače, što će nama svakako omogućiti da brže i efikasnije obavljamo svoj posao“ – rekla nam je Jovičić.

Konferenciju je otvorio resorni ministar Nikola Selaković, kao i ministarska za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić i ambasadorkka Nemačke u Srbiji Anke Konrad.

Na konferenciji su, takođe, sumirani rezultati GIZa u prethodnih pet godina, kao i promene do kojih su dovele te aktivnosti.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje