Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Nedelja, 3. Septembar 2023.

U toku prijave za Dečiji muzički festival „Mini-tini fest“

Povratak

U toku prijave za Dečiji muzički festival „Mini-tini fest“
U toku prijave za Dečiji muzički festival „Mini-tini fest“

Do 20. septembra traju prijave za 17. Dečji muzički festival „Mini-tini fest“, koji organizuje Kulturni centar „Pećinci“ pod pokroviteljstvom pećinačke lokalne samouprave, a priliku da učestvuju u takmičarskom delu festivala imaju deca osnovnoškolskog uzrasta iz svih 15 naselja opštine Pećinci.

Svi zainteresovani vokalni solisti osnovnoškolskog uzrasta mogu se prijaviti kod svojih učitelja i nastavnika muzičke kulture, a svoj talenat moći će da pokažu najpre na audiciji koja će se održati u petak 29. septembra u svim školama na teritoriji opštine Pećinci (Pećinci, Šimanovci, Kupinovo), dok će najbolji steći pravo da se takmiče na samom festivalu koji će se održati u četvrtak, 26. oktobra, istakla je stručna saradnica pećinačkog KC-a, Branislava Trifunović i objasnila proceduru samog takmičenja:

„Kulturni centar će svakoj školi distribuirati matrice i tekstove pesama sa kojima se zainteresovani učenici mogu prijaviti kod svojih mentora. Neophodno je da učitelji i nastavnici muzičke kulture uzmu u obzir svu zainteresovanu decu kako iz matičnih, tako i iz područnih odeljenja, a zatim da podele dobijene matrice i tekstove pesama prijavljenima i da za audiciju zajedno sa njima pripreme strofu i refren odabrane pesme. Nakon audicije, stručni žiri na čelu sa umetničkiim direktorom festivala Jovanom Adamovim odabraće najbolje, koji će imati ceo mesec da se pripreme za sam festival u oktobru.“ – kaže Trifunović.

„Mini-tini fest“ je dečji muzički festival takmičarskog tipa pri čemu su učesnici podeljeni u dve kategorije: mini – za učenike od prvog do četvrtog razreda i tini – za učenike od petog do osmog razreda osnovne škole. Na festivalu se dodeljuju prve, druge i treće nagrade, kao i posebne nagrade za interpretaciju u vidu diploma, zlatnih plaketa i zlatnih statua. Umetnički direktor festivala je istaknuti kompozitor i dirigent zabavne muzike Jovan Adamov, dok je promoter festivala Branimir Bane Rosić - „Leteća gitara“. Ove godine Kulturni centar Pećinci obezbediće nagrade i za pobedničku školu.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje